Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Γιόγκα στην κορυφή των Άλπεων

Για τους περισσότερους ανθρώπους μετά από μια ανάβαση στα 3.500 μέτρα και μια τρίωρη πεζοπορία μερικές απλές διατάσεις και λίγα τεντώματα είναι απλώς περιττά. Αλλά η Martina Cufar, ορειβάτισσα από τη Σλοβενία, έχει άλλη άποψη!



«Μετά από την κόπωση της ανάβασης στο Mont Blanc υπάρχει τόση πολλή ενέργεια μέσα μου που πρέπει να κάνω λίγη γιόγκα στην κορυφή του βουνού! Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο τοπίο για να εφαρμόσω τις ασκήσεις μου», λέει η ίδια.



Πάνω στους απότομους, χιονισμένος βράχους και με θέα που κόβει την ανάσα, η Martina ισορροπεί τέλεια και ο φωτογράφος Lukasz Warzecha, που γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει ορειβάτες σε «ακραία» σημεία, απαθανατίζει τις εκπληκτικές εικόνες.



«Οι γαλλικές Άλπεις είναι το ιδανικό σημείο για κάποιον που θέλει να διαλογιστεί. Η ηρεμία και η μαγευτική ατμόσφαιρα δεν συγκρίνονται με τίποτα», λέει ο φωτογράφος, που είναι επίσης άριστος ορειβάτης.



Η Martina και o Lukasz ανέβηκαν 3.500 μέτρα μέχρι το βουνό Aiguille du Midi, φτάνοντας σε μια κορυφογραμμή που ονομάζεται Arete des Comsmiques, όπου με φόντο ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα κατάφεραν να συνδυάσουν τη μαγευτική ομορφιά των βουνών με τη γιόγκα.
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *