Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ολική ανατροπή - Γράφει ο Geo E.

Πάλι εδώ μαζί μετά απο διάστημα 2 εβδομάδων λόγω εθνικών(μεγάλο μπράβο στην εθνική μας για την πρόκριση στο ερχόμενο Mundial,τεράστια επίτευξη) με τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον αρη στο γήπεδο της Τούμπας.Ντέρμπυ δεν το λες.Αν ήμουν άγγλος θα το έλεγα,εκεί το ντέρμπυ το έχουν αλλοιώς,βασική προυπόθεση να είναι οι 2 ομάδες από το ίδιο μέρος.

Όταν όμως παίζει μία ομάδα που είναι 2η με μία άλλη που είναι σχεδόν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα,όταν η μία έχει 12 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από την άλλη όχι δεν το λες ντέρμπυ. Μ'αυτήν την λογική και το ΠΑΟΚ-Αγροτικός Αστέρας είναι ντέρμπυ.Τελοςπάντων είναι καθαρά υποκειμενική άποψη αυτή που μπορεί να είαι και λάθος.Πάμε στα περί του αγώνα τώρα. Ο Χουμπ Στέφενς μας επιφύλασε πολλές εκπλήξεις στον αγώνα.Άφησε στον πάγκο τους Λούκας και Στοχ(καλώς έπραξε κατ'εμέ) και πέρασε στην θέση τους του Ολίσε και Λόρενς,άφησε τον Νίνη εκτός αποστολής και τοποθέτησε στο κέντρο της άμυνας τον Τζαβέλλα δίπλα στον Κατσουράνη.Η υπόλοιπη ομάδα ήταν πάνω κάτω ίδια με τα προηγούμενα ματς πλην του Γλυκου που πήρε την θέση του "άτακτου"(;) Χακόμπο.Όποιος δεν κατάλαβε ο ΠΑΟΚ έπαιζε στο κέντρο της άμυνας του με έναν αμυντικό χαφ και έναν αριστερό μπακ!

Πήρε το ρίσκο του ο Στέφενς και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα από την αρχή όπου φάνηκε πως ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό της από το 1ο λεπτό. Η διαφορά επιπέδου και ποιότηας των δύο ομάδων έβγαζε μάτια.Η ομάδα τουάρη απλά είχε τον ρόλο του κομπάρσου στον αγώνα.Ο Δικέφαλος έκανε πολλές ευκαιρίες αλλά έβρισκε απέναντι του έναν εξαιρετικό Διούδη.Ο άρης δεν υπήρχε στο γήπεδο πέρα από ένα καλό σουτ και ευκαιρία του Ουντότζι κοντά στο 30.Με τα πολλά φτάσαμε στην λήξη του ημιχρόνου στο 0-0 με κατοχή 80-20 άδικα.Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο άρης φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και με μια ευκαιρία του Μανιά που βγήκε αδικαιολόγητα ελεύθερος απέναντι στον Γλύκο σούταρε και μετά την απόκρουση ο Ουντότζι έκανε το 0-1 και πάγωσε την καυτή ΤΟΥΜΠΑ.Ο ΠΑΟΚ ΕΠΡΕΠΕ να αντιδράσει,η πίεση μεγάλη από τον κόσμο.Ο Χουμπ Στέφενς δεν άργησε να σηκώει από τον πάγκο τους Στοχ,Λούκας,Βούκιτς για προθέρμανση.

Κάπου στο 55 και σε διάστημα 10 λεπτών ο Coach της ομάδος έκανε και τις 3 αλλαγές του και πέρασε στον αγωνιστηκό χώρο και τους 3 στην θέση των Ολίσε,Λόρενς και Σαλπι!Ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει φανερά ψάχνωντας το γκολ που θα φέρει το ματς στα ίσα.Η τύχη γύρισε την πλάτη στον ΠΑΟΚ σε ακόμη μία φάση στο 66 με τον Κλάους να σημαδεύει το δοκάρι του Διούδη μετά από όμορφο γυριστό σουτ εντός περοχής.Οι παίκτες του αρη ξαφνικά όλοι έπαθαν κράμπες και έπεφταν κάτω προφανώς για να κλέψουν λίγο χρόνο από τον αγώνα(τους ξέραμε χρόνια τώρα..). Η τιμωρία τους δεν άργησε να έρθει, στην αμέσως επόμενη φάση ο Λούκας μετά από σέντρα του Λίνο και απόκρουση του Διούδη έφέρε το ματς στα ίσα και έβαλε φωτιά την ΤΟΥΜΠΑ.Απο εκείνη την στιγμή και μετά το παιχνίδι ήταν μονόλογος για τον ΠΑΟΚ κλείνοντας τον άρη στην περιοχή του ξεκινώντας την πολιορκία.Δύο μεγάλες ευκαιρίες έγραψε η ιστορία με Λίνο και κορυφαίο αυτό του Κλαόυς σε τετ α τετ με τον Διούδη.Ο κλάους όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και τελικά ο Έλληνας επιθετικός λύτρωσε την ομάδα (και τον εαυτό του) στο 80 μετά απο φωτοβολίδα του Στοχ και κακή απόκρουση του Διούδη.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον γνωστό killer Σβόνιμιρ Βούκιτς στο τέλος με κεφαλιά μετά απο κόρνερ του Λούκας.Στους διακριθέντς του αγώνα ο Γλύκος που ήταν πολύ σταθερός αν και είχε να δει 11αδα ούτε αυτός θυμάται από πότε,ο Κίτσιου το πουλέν,ο Τζαβέλαλς αν και αγωνίστηκε στόπερ τα πήγε πολύ καλα και ο Αθανασιάδης κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.Φυσικά και βοήθησαν και οι 3 αλλάγες για να έρθει η νίκη.Η νίκη αυτή δεν φέρνει χαρές και πανηγύρια στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ(μην τρελαθούμε,παίζαμε με μία ομάδα ΠΟΛΥ κατώτερης δυναμικότητας), ήταν όμως απαραίτητη για να επανέλθει η ηρεμία στα αποδυτήρια και να δούμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία την επόμενη μέρα,γιατί οι μεγάλες ομάδες μαθαίνουν από τα λάθη τους και τα διορθώνουν. Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου που βγήκε από το "ψυγείο" πέρα απο ένα ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ πέναλτυ που ΔΕΝ δόθηκε στον ΠΑΟΚ μετά απο χέρι εντός περιοχής.Επόμενο ματς με τον Σαχτιόρ την Πέμπτη στο Καζακστάν,πάμε να σφάξουμε το αρνί τους και γυρνάμε με την νίκη,με το καλό.

Υ.Γ * Μιλίνκοβιτς: «Ο καλύτερός μας παίκτης ήταν ο Διούδης» ....

Υ.Γ ** "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον άτυχο παίκτη του Αρη, τον Τριανταφυλλάκο που υπέστη κάταγμα στο πόδι" .....

Υ.Γ *** Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ηττήθηκε 3-0 από την Μπάγερν Μονάχου μέσα στην έδρα της για την Μπουντεσλίγκα, αλλά αυτό δεν πτόησε τους οπαδούς της, οι οποίο είναι κοντά στην ομάδα τους. Αυτό θα πει αγάπη θα πω εγώ... Δείτε την αντίδραση τους εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=kUrtWli6oWo

Υ.Γ **** Ένας φίλος πριν λίγο μου είπε " Και εμείς είχαμε κακιές χρονιές ρε George αλλά δεν πέφταμε έτσι κάτω για καθυστέρα " Εμμετικοί του απάντησα εγω. Καλή συνέχεια άρη στον δύσκολο αγώνα της παραμονής!!
 
 
ialmopia.gr

1 comments:

  1. θεμα που παραπεμπει σε site του παοκ, ο Αρης γραφεται με κεφαλαιο Α.... εκτος αν ειστε και ανορθογραφοι εκτος απο κομπλεξικοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *