Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα αδέσποτα σκυλιά στην Έδεσσα

Από τη Δευτέρα 09/12 έως και την Πέμπτη 12/12 ο Δήμος Έδεσσας, η Ομάδα Εθελοντών Καταφυγίου Έδεσσας και η Ομάδα της SAPT Hellas (ΜΚΟ - Δράση για τα Αδέσποτα - Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας) ξεκινούν μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας ως προς τα προβλήματα που συναντούν τα αδέσποτα σκυλιά, για την υιοθεσία τους και για τη θεραπευτική επαφή με τα αυτά.

Το απόγευμα της Τρίτης 10-12-2013 έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση που απευθύνεται σε ενήλικους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ομιλίες από τα μέλη του SAPT, την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δανάη Τριγωνάκη και τον Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ κ. Λάζαρο Σιάντση και θα παρουσιαστούν οι θεραπευτικές δυνατότητες της σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα.


Η στόχευση του προγράμματος ενημέρωσης είναι να ενημερωθούν τα παιδιά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Επιπρόσθετα, θα γίνει ενημέρωση για ειδικές πτυχές του θέματος όπως η παρουσίαση του κοινωνικού έργου της SAPT, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους.


Είστε όλοι καλεσμένοι! Θα είναι ιδιαίτερη χαρά μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!!!!
 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *