Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε απίστευτα ξενοδοχεία φτιαγμένα... από πάγο (pics)

Για τολμηρούς ταξιδιώτες που αγαπούν το κρύο Πόσες φορές είχατε την ευκαιρία να κοιμηθείτε σε θερμοκρασίες παγετού ή σε δωμάτιο που μετά από λίγο θα λιώσει και θα πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή τον επόμενο χειμώνα;

Είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε το χειμώνα;

Sorrisniva Igloo, Νορβηγία



Το ξενοδοχείο Sorrisniva Igloo βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Alta στη Νορβηγία και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 6 Ιανουαρίου 2014.

Ένας καθαρά χειμερινός προορισμός η Νορβηγία και μια από τις καλύτερες εναλλακτικές για χιονισμένη και λευκή αρχή για το νέο έτος. Λιτά διακοσμημένο, γνωστό και ως το κάστρο του χιονιού, εγγυάται ότι μπορεί να προσφέρει πολύ ζεστές μέρες και νύχτες στους επισκέπτες του.

Πώς; Με τα ειδικά στρώματα από δέρμα αλλά και τους υπνόσακους που αντέχουν σε θερμοκρασίες μέχρι 30 βαθμούς υπό του μηδενός. Αν πάλι θέλετε να παντρευτείτε με το έτερο ήμισυ μακριά από όλους, μπορείτε να το κάνετε πράξη στο παρεκκλήσι του ξενοδοχείου.

Hotel de Clace, Καναδάς



Κεμπέκ! Μια από τις ομορφότερες πόλεις του Καναδά. Δέκα λεπτά από το κέντρο της κρύας και την ίδια στιγμή τόσο ζεστής πόλης, βρίσκεται το ξενοδοχείο De Clace.

Φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο και χιόνι, είναι ένα από τα αγαπημένα ξενοδοχεία των ταξιδιωτών που επιζητούν τη διαφορετικότητα.

Είναι ανοιχτό από τον Ιανουάριο μέχρι και το Μάρτιο, για αυτό αν θέλετε να περάσετε τις πρώτες μέρες του νέου έτους εκεί, πρέπει να βιαστείτε.

Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ειδικά παπλώματα που αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το σπα του ξενοδοχείου αποτελεί ιδανική επιλογή για ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια και φυσικά τον πάγο.

Ice Hotel, Σουηδία



Αν είστε λάτρης του χειμώνα και θέλετε να περάσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων κάνοντας κάτι διαφορετικό, αρκεί να ταξιδέψετε μέχρι τη Σουηδία και την πόλη Jukkasjärvi.

Το Ice hotel, εξολοκλήρου φτιαγμένο από χιόνι, είναι το μοναδικό ξενοδοχείου που λίγο πριν το χειμώνα χτίζεται και την άνοιξη λιώνει. Δεν θέλετε να έχετε την ευκαιρία να πείτε τη φράση «Το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεινα, δεν υπάρχει πια. Έλιωσε τον περασμένο Απρίλιο»;

Λειτουργεί από το Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο και μερικές από τις δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε κατά τη διαμονή σας εκεί, είναι έλκηθρο με σκύλους, χιονοδρομίες και φυσικά μαθήματα κατασκευής αγαλμάτων από χιόνι.

Igloo Village, Φινλανδία



Στο χωριό Saariselka της μακρινής Φιλανδίας, το ξενοδοχείο Igloo Village προσφέρει στους επισκέπτες του όχι μόνο τη μοναδική ευκαιρία να κοιμηθούν σε ένα δωμάτιο φτιαγμένο από πάγο και χιόνι με μέση θερμοκρασία δωματίου από -3° μέχρι -6°, αλλά και τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τον ουρανό καθώς βρίσκονται σε ένα δωμάτιο σε σχήμα ιγκλού.

Τα δωμάτια είναι κατασκευασμένα με ειδικά υλικά που εγκλωβίζουν και διατηρούν τη ζέστη. Το ξενοδοχείο διαθέτει 40 διαφορετικά ιγκλού έτσι ώστε οι πελάτες του, να μπορούν να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και ιδιωτικότητας.

Όλα διαθέτουν ιδιωτική σάουνα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τζάκι δίπλα στο οποίο μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τυπικές στιγμές με φιλανδικό αέρα εκείνοι που θα τολμήσουν να αλλάξουν το χρόνο τόσο κοντά στην γενέτειρα του Άγιου Βασίλη.

Village Des Neiges, Καναδάς



Το ξενοδοχείο Village Des Neiges στο Μόντρεαλ του Καναδά, είναι ένα τυπικό χωριό του χιονιού. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όσο και αν σας φαίνεται παράξενο είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες.

Παρέχει για τους επισκέπτες του δραστηριότητες καθαρά για παιδιά, όπου οι μικροί του ένοικοι, θα μάθουν να κατασκευάζουν γλυπτά από χιόνι και πώς μπορούν να τα μετατρέψουν σε έργα τέχνης.

Τα εστιατόρια του χιονισμένου χωριού, αξίζουν μια στάση, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τοπικές σπεσιαλιτέ απολαμβάνοντας τη ζεστασιά του πάγου... Και όμως γίνεται!
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *