Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Νέα Δημοτική κίνηση στο ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ, με χρώμα της ευρύτερης αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ


Τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της πρωτοβουλίας πολιτών για τη δημιουργία δημοτικής κίνησης στον Δήμο Πέλλας. Παραβρέθηκαν περίπου εκατό πολίτες του Δήμου Πέλλας.

Στη συνάντηση υπήρξε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για την αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας δημοτικής κίνησης πέρα και έξω από κομματικές ντιρεκτίβες, με κύρια χαρακτηριστικά την αυτονομία, τη δημοκρατία και τη συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων, την ανάγκη σθεναρής αντίστασης στις λογικές των μνημονίων και του “Καλλικράτη” που στραγγαλίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση και καταστρέφουν την κοινωνία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αγαθών, τον σαφή αντιφασιστικό προσανατολισμό της, καθώς και την ανάγκη κινητοποίησης των πολιτών του Δήμου για συμμετοχή σʼ αυτή την αυτόνομη και ανεξάρτητη συλλογική προσπάθεια, μέσα από την οποία θα αναδειχθούν νέα πρόσωπα.

Απότοκος της συνάντησης ήταν η δημιουργία προσωρινής συντονιστικής επιτροπής, που ανέλαβε τη σύνταξη σχεδίου διακήρυξης και καταστατικών αρχών, την πραγματοποίηση συναντήσεων με φορείς και πρόσωπα που θα κληθούν να συμμετάσχουν και να συνδιαμορφώσουν την πολιτική φυσιογνωμία της Κίνησης και την οργάνωση της ιδρυτικής της συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα περίπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *