Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Γιατροί και εργαζόμενοι στην υγεία απεργούν την Τετάρτη

Σε απεργία προχωρούν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτυρόμενες για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στο χώρο της Υγείας.

Η απεργία, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, γίνεται για την υπεράσπιση ότι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς και για τη διεκδίκηση ενός καθολικού και ολοκληρωμένου αποκλειστικά, όπως τονίζει, Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

«Ισότιμες, ποιοτικές, δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, προς όλους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους» ζητεί η ΟΕΝΓΕ.

Επίσης την Τετάρτη διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας από κοινού με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα Ψυχιατρεία, στον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και σύλλογοι ασθενών καθώς και εργαζόμενοι άλλων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στη Βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2014, ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας, δήλωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι η βάση για να δώσουμε ένα φιλί ζωής στις γερασμένο σύστημα υγείας».

Επίσης τόνισε το υπουργείο επιθυμεί «συναντίληψη, συμφωνίες και συγκλίσεις», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το υπουργείο δεν εκβιάζει κανένα, αλλά και δεν εκβιάζεται από κανένα».

Αναφερόμενος στην κρίση και την απεργία των γιατρών ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι «σεβόμαστε το προσωπικό που έχουμε και αναγνωρίζουμε την προσφορά του, τις γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες», όμως, όπως είπε, «εμείς δεν είμαστε διαφορετικοί ασθενείς απ’ ότι στην Ευρώπη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *