Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Οι Ρώσοι ελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς (Σαν σήμερα 27/1)

1944 Ο Κόκκινος Στρατός ανακαταλαμβάνει το Λένινγκραντ από τους Ναζιστές, ύστερα από 880 ημέρες κατοχής, που στοίχισε τη ζωή σε 600.000 Ρώσους.

1945 Οι Ρώσοι ελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου οι Ναζί είχαν σκοτώσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, από τους οποίους περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ήταν Εβραίοι.

1967 Στις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν τρεις αστροναύτες σε έκρηξη που περιτύλιξε το διαστημόπλοιό τους "Απόλλων 1". Οι τρεις άντρες πέθαναν στο έδαφος κατά τη διάρκεια δοκιμής ολόκληρης της διαδικασίας εκτόξευσης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Φεβρουαρίου και η οποία θα τους έβαζε σε τροχιά γύρω από τη γη για 14 μέρες.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 27/1
 
1756
Ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες κλασικής μουσικής όλων των εποχών, ο Wolfgang Amadeus Mozart (Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart 1756-1791) γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ο Mozart συνέθεσε πάνω από 600 έργα, συμφωνίες, κονσέρτα και όπερες. Από πολύ μικρή ηλικία, έδειξε τις ικανότητες του στο πιάνο και στο βιολί και έγραψε τη πρώτη του σύνθεση στην ηλικία των πέντε ετών. Έδινε παραστάσεις μπροστά σε Ευρωπαϊκές Βασιλικές οικογένειες και στην ηλικία των 17 ήταν μεταξύ των μουσικών της Βασιλικής Αυλής στο Σάλτσμπουργκ. Τα πιο γνωστά του έργα τα συνέθεσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Βιέννη. Ένα από αυτά είναι και το “Requiem” (1791).
 
Αθλητισμός 27/1
27/1/1996    Ο Haile Gebrselassie σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 5000μ με 13'.10''.98

27/1/1965    Η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό με 0-4. Έντεκα χρόνια μετά, στις 4/1/76, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τη ρεβάνς μέσα στο Καραϊσκάκη με 4-0 στη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού, κατά την οποία ο Γιώργος Κούδας θα σκοράρει δύο γκολ, ενώ τα άλλα δύο θα πετύχουν οι Χρήστος Τερζανίδης και Νέτο Γκουερίνο. Η ήττα στον δεύτερο αυτό αγώνα ήταν η αφορμή να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων και ο Βικ Μπάκιγχαμ

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *