Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

''Ταρακουνήθηκε'' η Δυτική Ελλάδα

Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα στην Κεφαλλονιά, 7 χιλιόμετρα βόρεια από το Ληξούρι, σύμφωνα με πρώτη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. 

Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Ο σεισμός ήταν αισθητός σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εμφανίστηκαν ρωγμές σε σπίτια και δρόμους στο Ληξούρι, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα αναφορές για σοβαρές ζημιές ή θύματα.

Στο Αργοστόλι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έσπασαν τζαμαρίες και ο κόσμος παραμένει ανάστατος στους δρόμους.

Σημειώνεται πως λίγα λεπτά μετά από τον αρχικό σεισμό, ακολούθησε στις 16:08 μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο.







ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *