Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ποιος είναι ο Στέφανος Τζουμάκας που σήμερα ιδρυσε Σοσιαλιστικό Κόμμα

Σαν «βόμβα» έσκασε στα αυτιά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ η είδηση πως το ιστορικό στέλεχος της παράταξης, Στέφανος Τζουμάκας ίδρυσε πολιτικό κόμμα που
θα δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο με το ΠΑΣΟΚ και θα ονομάζεται Σοσιαλιστικό κόμμα.

Γεννημένος στην Άρτα το ’46 κατέβηκε στην Αθήνα για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Σπούδασε Νομική και βρέθηκε να είναι μεταξύ των φοιτητών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα. Δρούσε στην παρανομία για ένα διάστημα και τελικά συνελήφθη. Στο ΕΑΤ – ΕΣΑ υπεβλήθη σε φρικτά βασανιστήρια κάτι που δεν φάνηκε ικανό να τον πτοήσει καθώς συνέχισε την παράνομη για το καθεστώς δράση του. Έζησε την μεταπολίτευση με «το κουτάλι». Από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, γραμματέας της Νεολαίας και βουλευτής από το 1981 ο Στέφανος Τζουμάκας ήταν πάντα στην μάχιμη πολιτική. Το 2007 ήταν η πρώτη φορά που η Β’ Αθηνών δεν τον τίμησε με την ψήφο της.

Πέρασε από διάφορα Υπουργεία Μεταφορών (1986-1988) Υφυπουργός Παιδείας (1988), Υπουργός Εργασίας (1995-1996) και Γεωργίας (1996-1998). Αυτό που ωστόσο τον έκανε γνωστό ήταν η φράση που χρησιμοποίησε σε σύγκρουσή του με ορισμένες προνομιούχες ομάδες της Ολυμπιακής Αεροπορίας ως υφυπουργός Μεταφορών δίνοντας τον όρο «ρετιρέ», σε μια περίοδο που η συνδικαλιστική δύναμη ήταν πολύ ισχυρή και η σύγκρουση μαζί τους παγίδα. Έχει επίσης έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με επιχειρηματικούς παράγοντες.



Πηγη: koolnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *