Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τα εκλογικά μηνύματα της κυβέρνησης και οι "απειλές" Φιλιππίδη

Τα εκλογικά μηνύματα της κυβέρνησης και οι "απειλές" ΦιλιππίδηΟ Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για την "κάθαρση" που επιχειρείται από την κυβέρνηση και για τις προειδοποιητικές βολές του Αγγελου Φιλιππίδη.

Αυτή τη φορά το μήνυμα είναι ηχηρό. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές έβγαλαν στην επιφάνεια το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

Το μεγαλύτερο σε κρατικό οργανισμό, αν θυμάμαι καλά και το μεγαλύτερο στη δημόσια ζωή μετά τα εξοπλιστικά του Ακη και της παρέας του. Το στόρι είναι πια γνωστό. Ειδικά όσα γίνονται με τονΑγγελο Φιλιππίδη τα μαθαίνετε από το πρωί μέσω του gazzetta.gr. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το όνομα του Δημήτρη Κοντομηνά. Ενός επιχειρηματία με βεληνεκές. Ενός επιχειρηματία με πολλαπλές δραστηριότητες, ο οποίος όμως έχει ξαναδεί το όνομά του να γράφεται για τις τραπεζικές-ασφαλιστικές κινήσεις του. Τίποτα, βεβαίως, δεν έχει αποδειχθεί. Ακόμη και τώρα είναι κατηγορούμενος, όχι ένοχος.

Ποιος έχει "φάει" και ποιος έχει μοιράσει δημόσιο χρήμα, δεν μπορούμε να το πούμε από εδώ. Αυτό που παρατηρούμε, όμως, είναι η διάθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί και στη συνέχεια να "καθαρίσει" όσο μπορεί το τοπίο με οτιδήποτε ύποπτο θεωρεί πως κινείται στην αγορά.

Με απώτερο σκοπό, βεβαίως, την... προίκα της εν όψει εκλογών. Διπλών ή τριπλών δεν το ξέρουμε, βλέπουμε όμως ότι ο Σαμαράς έχει σκοπό, με αυτό τον τρόπο, να στείλει μήνυμαστον κόσμο. Επιχειρεί να πει ότι δεν τα παίρνει μόνο από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, που είναι ο εύκολος στόχος, αλλά και από τους καρχαρίες που -σύμφωνα με τις κατηγορίες- πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου. Θέλει, μετά την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής που επιτεύχθηκε στη Βουλή, να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο τον "πόλεμο με όλα τα μέσα νομιμότητας" που διαθέτει ώστε να φέρει πίσω εκείνους που ψήφισαν Χρυσή Αυγήμόνο και μόνο για να διαμαρτυρηθούν στην ατιμωρησία δεκαετιών που ξεπέρασε κάθε όριο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θυμάστε το σλόγκαν "θα τους πεθάνουμε στη νομιμότητα;". Αυτό το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αν θα αποδώσει, θα φανεί.

Είπαμε, εκλογές έρχονται και αυτό που θέλει να δείξει η κυβέρνηση είναι πως θα παραμείνει συνεπής στο έργο της που πιστεύει ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και πως οι Τσοχατζόπουλος (μίζες), Παπακωνσταντίνου (λίστα Λαγκάρντ - μελανό σημείο για Σαμαρά και Βενιζέλο), δεν είναι απλά οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, αλλά θύματα των παράνομων πράξεών τους, οι οποίες δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο. Εξ ου και η σύλληψη Κοντομηνά, εξ ου και τα "βραχιολάκια" στον Αγγελο Φιλιππίδη, έναν άνθρωπο με ισχυρές γνωριμίες (οικογένειες Βαρδινογιάννη, Καραμανλή, Παπανδρέου).

Και μόνο το γεγονός ότι έβγαλε στη σέντρα μια επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή (σ.σ. Φιλιππίδης) δείχνει το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Σαμαράς προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα με το "πλούσιο" παρελθόν.

Σε όλα αυτά, πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια προειδοποιητική βολή που έριξε ο Φιλιππίδης από την πρώτη στιγμή. "Θέλω μια δίκη με κάμερες, για να μάθει ο ελληνικός λαός" είπε σε ελεύθερη μετάφραση στα κανάλια που παρέλασε. Είναι σα να λέει "κανονίστε να μάθει όλος ο κόσμος ότι το... μαζί τα φάγαμε, είναι σα να δίνει η κυβέρνηση κουβέρτα σε άστεγο για να κοιμηθεί ζεστά".

Follow me: ChrisStatho



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *