Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μεξικό: Η πόλη που παίρνει το νόμο στα χέρια της -Σκληρές εικόνες από τη μάχη των πολιτών κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Μεξικό: Η πόλη που παίρνει το νόμο στα χέρια της -Σκληρές εικόνες από τη μάχη των πολιτών κατά των καρτέλ ναρκωτικών Το Μεξικό υποφέρει εδώ και καιρό από την έξαρση βίας και εγκληματικότητας που προκαλείται από την προσπάθεια των ομάδων επαγρύπνησης όπως ονομάζονται, να αντισταθούν στα καρτέλ ναρκωτικών που μαστίζουν την πόλη.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, fuerzas Autodefensas έχουν ξεπηδήσει σε όλο το Μεξικό, ιδιαίτερα στη νοτιοδυτική πολιτεία της Michoacan, μια περιοχή που μαστίζεται από τη σύμπραξη των Ναϊτών Ιπποτών.

Αν και η κυβέρνηση του Μεξικού έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών, η προσπάθεια δεν έχει οδηγήσει πουθενά. Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Αηδιασμένοι από τη διεφθαρμένη αστυνομική δύναμη που συχνά κάνει πλάτες στα καρτέλ και υποθάλπει το όλο ζήτημα, πολλοί Μεξικανοί αναλαμβάνουν οι ίδιοι την προστασία της οικογένειάς τους σε μια απίστευτη σύγκρουση που μαίνεται αυτή την εβδομάδα στην πόλη Paracuaro.

Το Business Insider δημοσίευσε μερικές συγκλονιστικές εικόνες από το τι συμβαίνει στα νότια συνόρων:






ΠΗΓΉ:iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *