Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Δήμου Σκύδρας για τις Αδειες Κατάληψης Πεζοδρομίου

<<΄Οσοι εκμεταλλεύονται καταστήματα (καφετερίες, καφενεία, ταβέρνες, οβελιστήρια, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, fast food, ουζερί, bar, οπωροπαντοπωλεία, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα κ.λ.π.) και προτίθενται να καταλάβουν χώρο των πεζοδρομίων, οφείλουν να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (1ος όροφος, γραφείο 2 αρμόδιος υπάλληλος :Γαληνίκης Δημήτρης,τηλ :2381351887) το αργότερο μέχρι 10-2-2014, για τη λήψη της σχετικής αδείας.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω άδεια είναι απαραίτητη ακόμη κι αν ο χώρος του πεζοδρομίου που οι ενδιαφερόμενοι προτίθενται να καταλάβουν είναι ελάχιστος. Γίνεται γνωστό ότι για την έκδοση αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα ληφθούν υπόψη οι προβλεπόμενες από το Νόμο διατάξεις. Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων δεν μπορεί να γίνει πέρα από τα όρια που καθορίσθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Στους κατόχους περιπτέρων επιτρέπεται η χρήση μόνο δύο ψυγείων ή ενός διπλού (παγωτά – αναψυκτικά). Η άδεια θα τους χορηγηθεί με την προσκόμιση της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι κάτοχοι περισσοτέρων ψυγείων οφείλουν άμεσα να τα απομακρύνουν.

Για τη λήψη των παραπάνω αδειών, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν πέραν των λοιπών δικαιολογητικών που θα τους ζητηθούν, βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Σκύδρας από το ταμείο του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση κατάληψης του πεζοδρομίου δεν πρέπει να παρεμποδίζεται ή να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των πολιτών.

Οι παραπάνω αναφερόμενες διαδικασίες προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία καθώς επίσης από τις αριθ. 229/2009 και 70/2012 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, περί των τελών πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων.

Το τέλος πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων διαμορφώνεται ως εξής.α) ι. Χρήση πεζοδρομίων και πλατειών από όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Σκύδρας στις πλατείες Δημοκρατίας, Ελευθερίας και της περιοχής των πρώην ΚΤΕΛ, τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων 20 ΕΥΡΩ κατά μ2 το χρόνο.

ιι. Τα καταστήματα που βρίσκονται στις υπόλοιπες περιοχές της Σκύδρας τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων 10 ΕΥΡΩ κατά μ2 το χρόνο.

β) Χρήση πεζοδρομίων και πλατειών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λοιπών Τοπικών Κοινοτήτων (τέως Δήμων Σκύδρας και Μενηίδας). Τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων 5 ΕΥΡΩ κατά μ2 το χρόνο. Τοποθέτηση εμπορευμάτων 3 ΕΥΡΩ κατά μ2 το χρόνο.

γ) Για ψυγεία (παγωτών-αναψυκτικών κλπ) που τοποθετούν τα περίπτερα

55 ΕΥΡΩ για κάθε ψυγείο για τη θερινή περίοδο ανεξάρτητα από την χρονική

διάρκεια τοποθέτησης του ψυγείου.

Ο Αντιδήμαρχος Στυλιανός Μηνάς >> Γραφείο Τύπου Δήμου Σκύδρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *