Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ιδού το νέο 10ευρω (vid)

Δείτε το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Θα κυκλοφορήσει τον επόμενη Σεπτέμβριο (Vid)



Το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε κυκλοφορία σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.




Η επίσημη παρουσίασή του έγινε από τον Ιβ Μερτς, τον λουξεμβούργιο κεντρικό τραπεζίτη και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Το νέο 10ευρώ θα έχει ενσωματωμένα τα ίδια στοιχεία ασφαλείας για τον εύκολο έλεγχο της γνησιότητάς του, τόσο με την αφή όσο και οπτικά, με τα υδατογραφήματα και τις ιριδίζουσες περιοχές.

"Οι προδιαγραφές ασφαλείας έχουν ενισχυθεί ώστε να το καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο για παραχάραξη", επισήμανε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν τα χαρτονομίσματα των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται η σταδιακή απόσυρση των παλαιών χαρτονομισμάτων.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *