Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

A ΕΛΜΕ Πέλλας: Ανακοίνωση για τα γεγονότα στα διόδια Πυργετού

Η Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ καταδικάζει την κρατική βία που ασκήθηκε εναντίον των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων στα διόδια Πυργετού το Σάββατο 11/01/2014.



Με ξύλο και χρήση χημικών, ισχυρές κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ) απαγόρευσαν τη μετάβαση των εκπαιδευτικών από τη Βόρεια Ελλάδα στη Λάρισα, όπου επρόκειτο να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση που διοργάνωσαν η ΟΛΜΕ, οι ΕΛΜΕ και τα συντονιστικά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.



Η βίαιη επίθεση κατά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα προκάλεσε τραυματισμούς σε συναδέλφους, μεταξύ των οποίων και τον πιο σοβαρό τραυματισμό του πρώην μέλους του Δ.Σ της ΟΛΜΕ και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κ. Καλομοίρη Γρηγόρη, ο οποίος μεταφέρθηκε με κάταγμα στο χέρι στο Νοσοκομείο Λάρισας.



Εκφράζουμε την αντίθεσή μας απέναντι στην πολιτική του εκφοβισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση, καθώς και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας
Τριαντάφυλλος  Σερμέτης                           Μαριάννα Τόμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *