Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συγκέντρωση αγροτών στο Δημαρχείο Σκύδρας

Μαζική συγκέντρωση αγροτών κι άλλων πολιτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 12/2/2014 μπροστά από το Δημαρχείο Σκύδρας με σκοπό την προβολή των αιτημάτων και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου στο πλαίσιο ανάλογων κινητοποιήσεων. Από νωρίς οι αγρότες της περιοχής παρέταξαν συντεταγμένα τα αγροτικά τους μηχανήματα διαδηλώνοντας δυναμικά, ενώ τα μεγάφωνα με μουσικές και συνθήματα έδιναν αντίστοιχο παλμό.

Αντιπροσωπεία των αγροτών συνομίλησε με το Δήμαρχο Γιώργο Χοΐδη στο γραφείο του και στη συνέχεια όλοι μαζί, με το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων και των στελεχών του Δήμου κατέβηκαν στο χώρο του συλλαλητηρίου κι ενώθηκαν με τους αγωνιζόμενους αγρότες. 

Ο Δήμος Σκύδρας αναγνωρίζει τη συμβολή και τη συμμετοχή των γεωργοκτηνοτρόφων μας στην ανάπτυξη της περιοχής, της περιφέρειας και της χώρας. Ταυτόχρονα τιμά τον ιδρώτα, τους καθαρούς και τίμιους αγώνες τους. Κανείς μας δεν μπορεί να παραβλέψει τους δεσμούς που τον συνδέουν με τη μεγάλη αγροτική οικογένεια.

Συμπαραστεκόμενοι στους αγρότες μας ζητάμε από την πολιτεία να εξετάσει με κάθε ειλικρίνεια και κατανόηση τα ζητήματα και προβλήματα των γεωργοκτηνοτρόφων μας που πασχίζουν απέναντι σε σκληρές συνθήκες, αντιξοότητες και απρόβλεπτες καταστάσεις προκειμένου να θρέψουν τις οικογένειές τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. 

Οι βασικές διεκδικήσεις τους κινούνται σε ρεαλιστικά επίπεδα. Δεν είναι εκείνοι που θέλουν να μην πληρώνουν και ν΄αποφεύγουν τα φορολογικά βάρη που τους αναλογούν. Λαμβανομένων, λοιπόν, υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του επαγγέλματος θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση του κόστους παραγωγής (σπόροι, φυτά, πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, φάρμακα και κάθε είδους αγροτικά εφόδια κι εξοπλισμός), απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών, άμεσες καταβολές κάθε είδους αποζημιώσεων κι επιδοτήσεων, άρση των κάθε μορφής σχεδιαζόμενων περικοπών και περιορισμών από τη νέα Κ.Α.Π. σε βάρος τους κ.α. 

Στο παραπάνω πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα του εξορθολογισμού κι εκσυγχρονισμού του συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος μ΄έμφαση στο επίπεδο της ΠΑΣΕΓΕΣ και στην υποστήριξη των αγροτών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών επανέλαβαν τους λόγους των κινητοποιήσεών τους καλώντας τους συναδέλφους τους σ΄εγρήγορση κι ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους όσοι συναισθάνονται και συμπαρίστανται στον αγώνα τους.




Γραφείο Τύπου 
Δήμου Σκύδρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *