Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ξέρεις πόσα λεφτά δηλώνει ο Δήμαρχος της πόλης σου; Οχι, μάθε τώρα!!!

Ξέρεις πόσα λεφτά δηλώνει ο Δήμαρχος της πόλης σου; Οχι, μάθε τώρα!!!Στην ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λίγους μόνο μήνες πριν την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών στοχεύει το νέο πρόγραμμα της Διεθνούς Διαφάνειας- Ελλάδος, "Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση",
δημοσιεύοντας τα "πόθεν έσχες" εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων* της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011).

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: « Κάνουμε ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στα "πόθεν έσχες" των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση τους στον επίσημο ιστότοπο κάθε Δήμου. Εμείς αναδεικνύουμε και ενισχύουμε την πληροφορία αυτή.

Με ποιο τρόπο; Αναζητώντας, εντοπίζοντας και συγκεντρώνοντας σε μια ιστοσελίδα τα δημοσιευμένα "πόθεν έσχες" εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων* της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011).

Ενισχύουμε την πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία. Ενθαρρύνουμε την πληροφόρηση των πολιτών γύρω από την περιουσιακή κατάσταση των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων με τρόπο απλό και άμεσο. 100 δήμοι και πάνω από 700 εν ενεργεία εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περισσότερα από 500 πόθεν έσχες. Αναζητήστε αυτό που σας ενδιαφέρει.

Προσοχή: Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας η ιστοσελίδα πέφτει συχνά συχνά. Θέλει υπομονή και προσπάθεια.

Για να δείτε τον κατάλογο με τα πόθεν έσχες κάντε κλικ ΕΔΩ




πηγή:fpress.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *