Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

H «χρονοκάψουλα» του Steve Jobs (vid)

H «χρονοκάψουλα» του Steve Jobs (vid+pic)Το 1983 ο Steve Jobs βρισκόταν στο ξεκίνημα και κανείς δεν φανταζόταν την τεχνολογική επανάσταση που θα προκαλούσαν οι ανακαλύψεις και οι εφευρέσεις του μερικά χρόνια αργότερα.

Τότε, ο ίδιος είχε κρύψει σε μια κάψουλα διάφορα «πρωτοποριακά» αντικείμενα της εποχής, μεταξύ των οποίων και ένα Lisa Mouse, το πρώτο «ποντίκι» για υπολογιστές που κυκλοφόρησε η Apple. Η κάψουλα προοριζόταν να ανοίξει το 2000, όμως το σημείο που την είχε θάψει ο Jobs χάθηκε και τότε το γεγονός ξεχάστηκε...

Μετά το θάνατο του ιδρυτή της Apple, ερευνητές του National Geographic ερεύνησαν την περιοχή και τελικά εντόπισαν την «κάψουλα του Jobs», τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα δίλεπτο βίντεο, με σκηνές από την στιγμή της ανακάλυψης, ενώ στις 25 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ θα προβληθεί ωριαίο επεισόδιο της εκπομπής, αφιερωμένο στο γεγονός.


Δείτε το video:




Πηγή: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *