Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Ο Σαμαράς κάνει περικοπές στη δημοκρατία για να γλιτώσει χρήματα

Ρεπόρτερ Χωρίς ΣύνοραΔεκαπέντε θέσεις μέσα σε ένα μόνο χρόνο έχασε η Ελλάδα στην κατάταξη των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του Τύπου ανά τον κόσμο, πέφτοντας από την 84η θέση το 2013 στην 99η θέση για το 2014, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και στη λίστα του 2013 η Ελλάδα είχε υποχωρήσει κατά 14 θέσεις, από την 70ή θέση το 2012.

Πού οφείλεται όμως η πτώση αυτή; Σύμφωνα με τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», «στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι πέφτουν συχνά θύματα επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής, της νεοναζιστικής παράταξης που μπήκε στη Βουλή τον Ιούνιο του 2012. Οι κινήσεις της κυβέρνησης έχουν επίσης συνεισφέρει στην πτώση. Κλείνοντας τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα υπό πίεση από την τρόικα […] ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει να κάνει περικοπές στη δημοκρατία για να γλιτώσει χρήματα».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η χώρα μας είναι προτελευταία στη λίστα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τελευταία τη Βουλγαρία, η οποία βρίσκεται ακριβώς από κάτω, στην 100ή θέση.






πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *