Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται απογευματινά χειρουργεία και ιδιωτικό φαγητό στα νοσοκομεία

Νομοσχέδιο, το οποίο θα εισάγει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Την παραπάνω πληροφορία έδωσε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου.

Οι απογευματινές χειρουργικές επεμβάσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των απογευματινών επισκέψεων σε γιατρούς, που θα υιοθετηθούν και από το ΠΕΔΥ, όπως ίσχυε και στον ΕΟΠΥΥ.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ρυθμίσει και άλλα καίρια θέματα και λεπτομέρειες και διατάξεις για τις σοβαρές παθήσεις, θα περιλαμβάνει και διάταξη για το μέγιστο αριθμό κλινών ανά νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, θα συνεχιστεί ο ανασχεδιασμός των κλινών με έμφαση στις περιοχές που υπάρχουν χρειάζονται κρεβάτια και τμήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδας Καλλίρης, που ήταν επίσης παρών στη σύσκεψη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ενισχυθεί με 50 κλίνες το ογκολογικό "Άγιοι Ανάργυροι".

Επίσης, προβλέπεται να ενεργοποιηθούν οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αρχή από τα μαγειρεία των νοσοκομείων.




ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *