Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

10 οφέλη που απολαμβάνουν όσοι ζουν με σκύλο

Τα σκυλιά προσφέρουν κάτι περισσότερο από συντροφικότητα. Εάν έχετε ήδη έναν τετράποδο φίλο, έχετε αρκετούς λόγους να τον ευχαριστήσετε. Αν σκέφτεστε να πάρετε έναν, δείτε τα εκπληκτικά οφέλη που απολαμβάνουν όσοι ζουν με σκύλο.

1. Γυμνάζεστε περισσότερο
Το να έχετε σκύλο σας αναγκάζει να ασκείστε κάθε μέρα. Οταν βαριέστε να πάτε στο γυμναστήριο, το σκυλί που σας περιμένει να το πάτε βόλτα είναι η λύση. Μία βόλτα 30 λεπτών κάθε μέρα έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.

2. Λιγότερη ένταση
Μελέτεςέχουν δείξει πώς τα σκυλιά μειώνουν τα επίπεδα του άγχους. Χαιδεύοντας το σκυλί σας παίζοντας με το σκυλί σας, ή απλά μιλώντας του, σας βοηθάει να αποβάλλετε το άγχος. Η έρευνα δείχνει ότι η ιδιοκτησία σκύλου μειώνει τις ορμόνες του στρες και οι επιπτώσεις αυτές αντισταθμίζουν συνήθως το άγχος που προκαλείται από τη φροντίδα του.

3. Βελτιώνει την κοινωνική σας ζωή
Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σταματήσουν και να μιλήσουν μαζί σας όταν περπατάτε με έναν σκύλο. Πηγαίνοντας στο πάρκο με το σκυλί μπορεί να αποτελέσει αφορμή για γνωριμία με άλλους ζωόφιλους

4. Εγκαιρη διάγνωση ασθενειών όπως ο καρκίνος
Η μοναδική αίσθηση όσφρησης ενός σκύλου μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν κάτι δεν πάει καλά. Πολλοί ιδιοκτήτες σκυλιών έχουν αναφέρει ότι το σκυλί τους μύριζε, έγλειφε ή σκούνταγε σημάδια στο δέρμα τους τα οποία αποδείχθηκαν αργότερα καρκινικά. Ενα από τα απροσδόκητα οφέλη του να έχει κανείς σκύλο είναι ότι μπορεί να σώσει ακόμη και τη ζωή σας, βοηθώντας σας να ανιχνεύσετε έγκαιρα ασθένειες.

5. Τα παιδιά σας θα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αλλεργίες 
Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ένα σκυλί είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αλλεργίες. Στην πραγματικότητα, ζώντας σε σπίτι με σκυλί μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώσουν έχοντας πιο ισχυρό ανοσοποιητικό.

6. Η καρδιά σας θα είναι πιο υγιής 
Μελέτες έχουν δείξει ότι χάιδεμα ενός σκύλου μειώνει τον καρδιακό ρυθμό του ατόμου. Ως εκ τούτου , οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο πιθανό να έχουν μια υγιή καρδιά. Στην πραγματικότητα έρευνες έχουν δείξει ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πολύ πιο πιθανό να επιβιώσουν από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με όσους δεν έχουν σκυλιά, ενώ ειδικά οι άνδρες ιδιοκτήτες σκύλων έχουν την τάση να εμφανίσουν μειωμένο ποσοστό καρδιακών παθήσεων.

7. Καταπολεμά την κατάθλιψη
Τα οφέλη της ιδιοκτησίας σκύλου επεκτείνονται και στον τομέα της ψυχικής υγείας. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη. Επίσης οι ιδιοκτήτες σκυλιών που έχουν διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη αναρρώνουν πιο εύκολα, αφού η φροντίδα του σκύλου βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι πιο θετικοί.

8. Τα γηρατειά έρχονται πιο ανώδυνα
Ενας σκύλος στο σπίτι ωφελεί τους ηλικιωμένους ανθρώπους με πολλούς τρόπους. Ασθενείς με Αλτσχάιμερ έχουν λιγότερες «κρίσεις» όταν υπάρχει ένα σκυλί στο σπίτι και όσοι φροντίζουν τους ηλικιωμένους, αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο άγχος όταν είναι σπίτι και ένα σκυλί. Μάλιστα τα σκυλιά είναι σε θέση να ειδοποιήσουν τους γείτονες αν κάτι συμβεί στο αφεντικό τους.

9. Τον κίνδυνο για γενική ασθένεια μειώνεται 
Οι ιδιοκτήτες σκύλων αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα υγείας. Τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης σε σύγκριση με όσους δεν έχουν σκυλιά. Τα σκυλιά εκθέτουν τους ιδιοκτήτες τους σε πολλά μικρόβια, βοηθούν στο να χτιστεί ένα γερό ανοσοποιητικό. Ως αποτέλεσμα , οι ιδιοκτήτες σκύλων αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά και λιγότερο σοβαρά από όσους δεν έχουν σκύλο.

10. Προσφέρουν ασφάλεια
Τα σκυλιά μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας στο σπίτι . Οι μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά αποτρέπουν γενικά τους διαρρήκτες . Απλά γνωρίζοντας ότι έχετε ένα σκυλί που μπορεί να χρησιμοποιήσει την έντονη αίσθηση της ακοής για να εντοπίσει όποιον περιφέρεται γύρω από το σπίτι μπορεί να βοηθήσει να αυξήσει την αίσθηση της ασφάλειας, το οποίο είναι καλό τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική σας υγεία.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *