Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Εγκαινιάστηκε το μετρό του Παρισιού (Σαν σήμερα 11/3)

1905 στη Γαλλία, εγκαινιάστηκε το μετρό του Παρισιού.

1923 Τραγικό ναυάγιο σημειώνεται στο Σαρωνικό. Βυθίζεται το ρυμουλκό «Αλέξανδρος Ζ’», με αποτέλεσμα να πνιγούν περισσότεροι από 150 αξιωματικοί και ναύτες.

1998 πέθανε, σε ηλικία 75 ετών, ο Θεόφιλος Φραγκόπουλος, ένας από τους σημαίνοντες Έλληνες διανοούμενους. Ο Φραγκόπουλος ήταν λογοτέχνης, κριτικός, μεταφραστής και καθηγητής με συνεχή πνευματική παρουσία.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 11/3
 
1950 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και μαέστρος Bobby McFerrin (Robert McFerrin Jr.) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Έγινε δημοφιλής το 1988 μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού "Don't Worry, Be Happy" για το οποίο κέρδισε τα τρία από τα δέκα βραβεία Grammy που έχει στη συλλογή του. Σαν μαέστρος έχει δουλέψει με αρκετές συμφωνικές ορχήστρες όπως San Francisco Symphony, New York Philharmonic κ.α.

1955 Η Γερμανίδα punk/rock τραγουδίστρια και ηθοποιός Nina Hagen (Catharina Hagen) γεννήθηκε στο ανατολικό Βερολίνο. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Automobil. Την εποχή της άνθισης του punk κινήματος στη Μεγάλη Βρετανία, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου γνωρίστηκε με τους The Slits και Sex Pistols. Επέστρεψε στην Γερμανία το 1977, όπου και κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "Nina Hagen Band". Από τότε έχει κυκλοφορήσει δεκαπέντε στούντιο άλμπουμ. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Marc Almond, Apocalyptica κ.α.




Αθλητισμός 11/3

 
11/3/2006 Ο 36χρονος Ινδός παίκτης του κρίκετ Anil Kumble, γνωστός ως “Jumbo” λόγω της ταχύτητάς του, μέλος της ομάδας κρίκετ της Ινδίας, σημειώνει το 500ο άουτ (wicket) σε αγώνα τεστ (test match). Ένα χρόνο μετά, στις 30/3/2007, θα ανακοινώσει την αποχώρησή του και με το 547ο άουτ θα βρεθεί στην τέταρτη θέση της κατάταξης ξεπερνώντας τον Courtney Walsh (520 στις 11/6/2006)

11/3/1998 Ο αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και μέλλων πρωθυπουργός, τραυματίζεται στον αχίλλειο τένοντα, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσής του αγώνα μεταξύ βουλευτών στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

11/3/1992 Γίνεται η ιδρυτική συνέλευση της ΕΣΑΚ βάσει του νόμου 1958 της 5/8/91. Στη συνέλευση αυτή διεξάγονται οι πρώτες αρχαιρεσίες που ορίζουν το πρώτο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο πρόεδρος είναι ο Θεόδωρος Καρατζάς, αντιπρόεδρος ο Φώτης Αθανασόπουλος, γενικός γραμματέας ο Φίλιππος Κότσης και ταμίας ο Φραγκής Δανιηλίδης

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *