Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις του 2014

Προσυμπληρωμένες θα εμφανιστούν οι φορολογικές δηλώσεις της φετινής χρονιά για μισθωτούς, συνταξιούχους άλλα και όσους έχουν εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στους προσυμπληρωμένους αριθμούς που θα εμφανίζονται στη δήλωση.

Ωστόσο η μη δυνατότητα επέμβασης αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα σε περίπτωση λανθασμένης ή ελλιπούς ανταπόκρισης των εργοδοτών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Δηλαδή το λάθος που μπορεί να κάνει ο εργοδότης, ή η καθυστέρηση που μπορεί να επιδείξει θα την πληρώσει ο εργαζόμενος δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να υποβάλλει ορθά τη φορολογική του δήλωση.

Για την προσυμπλήρωση των δηλώσεων οι εργοδότες οφείλουν μέχρι τις 28/03 να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. έτους 2014 των αντισυμβαλλομένων (υπαλλήλων, συνταξιούχων, προμηθευτών υπηρεσιών κτλ.) θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.


ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *