Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μικρότερο το ''κούρεμα'' στα εφάπαξ των Σωμάτων Ασφαλείας

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ στους αστυνομικούς και στους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το Ταμείο
Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας. 

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας, το εφάπαξ θα είναι σημαντικά αυξημένο αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού. 

Όπως αναφέρουν σήμερα «Τα Νέα», σύμφωνα με την αναλογιστική εκτίμηση που είχε γίνει από το υπουργείο Εργασίας, το εφάπαξ που χορηγούσε το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε μειωθεί κατά περίπου 45-49% και η μείωση αυτή περιορίζεται πλέον μεταξύ 20 και 25%.

Όπως λέει στην εφημερίδα η πρόεδρος του Ταμείου ταξίαρχος Ιωάννα Συνοδινού, η απόφαση που υπεγράφη χθες αφορά τους αστυνομικούς και το πολιτικό προσωπικό ενώ άμεσα αναμένεται να εκδοθεί δεύτερη που θα αφορά τους πυροσβέστες, καθώς έχει ολοκληρωθεί αναλογιστική μελέτη και για τον κλάδο πρόνοιας των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτή τη στιγμή σε αναμονή πληρωμής του εφάπαξ από το συγκεκριμένο ταμείο είναι 650 αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, ενώ το Ταμείο έχει εξασφαλισμένα κονδύλια για την καταβολή εφάπαξ τόσο σε αυτούς που έχουν ήδη φύγει στη σύνταξη όσο και σε όσους εκτιμάται πως θα φύγουν έως το τέλος του χρόνου. 

Το συνολικό ποσό εκτιμάται στα 15-20 εκατ. ευρώ κατ' ανώτερο.




ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *