Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Άσε τη Ρωσία ήσυχη γιατί θα καταστραφούμε» – Αμερικανικοί κολοσσοί τραβούν τα γκέμια του Ομπάμα

«Άσε τη Ρωσία ήσυχη γιατί θα καταστραφούμε» – Αμερικανικοί κολοσσοί τραβούν τα γκέμια του ΟμπάμαΕπιστολή-προειδοποίηση προς τον Μπαράκ Ομπάμα απευθύνουν αμερικανικοί κολοσσοί καλώντας τον να αποφύγει να επιβάλλει οποιεσδήποτε κυρώσεις προς τη Μόσχα αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει πρώτα και κύρια την ... αμερικανική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των κολοσσών Boeing, PepsiCo, General Electric, Ford Motor Co κλπ., όπως επίσης και τραπεζών που έχουν δανείσει την Ρωσία, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι τίθενται σε κίνδυνο δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών επενδύσεων, τα οποία έχουν επενδυθεί στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε άλλους τομείς.

Η PepsiCo, αυτή τη στιγμή, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στη Ρωσία, που ενεργοποιείται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, με κύκλο εργασιών το 2012, ύψους σχεδόν 5 δισ. δολαρίων.

Η Ford Motor Co, λίγο πριν το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, είχε κλείσει συμφωνία συνεργασίας με ρωσική εταιρεία στον τομέα των αυτοκινήτων, ενώ η Boeing αποτελεί βασικό εξαγωγέα στη Ρωσία.

Η δε General Electric έχει συστήσει, ήδη, δύο θυγατρικές εταιρείες στη Ρωσία, με παραγωγή βιομηχανικών τουρμπινών.

Την μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστούν όμως οι πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως αυτές που έχουν κάνει μεγάλα συμβόλαια με τις ρωσικές εταιρείες για εξορύξεις στην Αρκτική

Υπολογίζεται όπως αναφέρει το defencenet.gr ότι θα απωλεστούν αμέσα περί τα 15 δισ. δολ. σε συμβόλαια και μεσοπρόθεσμα η ζημιά μπορεί να αγγίξει και τα 100 δισ. δολ.!

Το ίδιο, υποστηρίζουν, ισχύει και για τις συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αφού μόνο το ύψος των ρωσικών δανείων και επενδύσεων ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται η απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν θέσει το θέμα και σε γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.





πηγή:arouraios.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *