Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μέχρι και 1200 ευρώ φόρος για ανέργους που συμμετείχαν στα voucher!

Φοροεπιδρομή περιμένει τους ανέργους που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης, όπως αυτό των πολυδιαφημιζόμενων voucher και λάμβαναν μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που θα φτάνει ακόμα και τα 1.200 ευρώ.

Όπως γράφει το dikaiologitika.gr, άνεργοι που δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα και απασχολήθηκαν το 2013 μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων -όπως αυτό του voucher (Επιταγή Εισόδου στην Εργασία)- ή, ακόμη, και οι απασχολούμενοι στις στατιστικές έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, με αμοιβή 300 ευρώ το μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο, αφού στην συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης αφού τα εισοδήματα αυτά των ανέργων θα ενεργοποιήσουν αυτόματα τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθούν με 26%. Αυτό συμβαίνει γιατί οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικο 507 του Ε1.

Και δεν σταματούν τα νέα βάρη, αφού άνεργος που έχει και ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, θα πρέπει να γνωρίζει πως θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του ΙΧ.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να δώσει λύση στο παραπάνω ζήτημα που έχει προκύψει, αφού με αυτόν τον τρόπο θα απαξιωθούν τελείως τα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί για το 2014 και θα αφορούν περίπου 440.000 ανέργους.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *