Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Επαρχίας Γιαννιτσών

Καταρχήν, ως σύλλογος εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την νέα σύμβαση του ΧΥΤΑ που επεκτείνει την δημόσια λειτουργία του έως το τέλος του έτους, εξοικονομώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Εφιστούμε την προσοχή, ότι η διαχείρισή του πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή και να ασκηθεί με επιμέλεια, ώστε να ασκηθεί με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο αλλά και να μην δώσει αφορμές για απαξίωσή της στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που καραδοκεί.

Θέλουμε επίσης να τοποθετηθούμε δημόσια στο θέμα των τοποθετήσεων των κριμένων από το υπηρεσιακό προϊσταμένων. Ο Σύλλογος δεν κρίνει ποιος είναι ικανότερος για την θέση του προϊστάμενου αλλά απαιτεί την εφαρμογή των θεσμοθετημένων διαδικασιών. Εδώ και 3 χρόνια έχουν τοποθετηθεί με απλή απόφαση Δημάρχου και προέδρου ΚΕΚΚΑΠΑ, χωρίς διαδικασίες, συνάδελφοι σε θέσεις ευθύνης και παραμένουν μέχρι σήμερα, με επίκληση της εκτάκτου ανάγκης. Στο διάστημα αυτό έχουν κενωθεί πολλές θέσεις χωρίς να αναπληρωθούν δημιουργώντας πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Από τις 2/9/2013 το υπουργείο εσωτερικών απαιτούσε άμεσα την πραγματοποίηση των διαδικασιών για τους προϊστάμενους. Όλους αυτούς τους μήνες φημολογούνταν ότι θα παρακωλυθούν οι διαδικασίες ώστε να μην πραγματοποιηθούν. Από τις 17/3/2014 το υπηρεσιακό συμβούλιο εξέδωσε την απαραίτητη γνωμοδότηση και απομένει η τοποθέτηση από τον Δήμαρχο. Παρόλα τα παραπάνω, παραμένουμε ο μοναδικός δήμος του Νομού Πέλλας στον οποίο δεν έχουν γίνει οι αντίστοιχες τοποθετήσεις.

Γνωρίζουμε ότι μερίδα συναδέλφων πιστεύει ότι αδικήθηκε από την κρίση του υπηρεσιακού με νύξεις που πρέπει να εξεταστούν παράλληλα με την εφαρμογή της απόφασης και όχι να αποτελέσουν αφορμή για μη εφαρμογή των τοποθετήσεων. Το υπηρεσιακό πρέπει να εξετάσει ενδελεχώς τα αιτήματά τους ώστε να αποδοθεί το δίκαιο. Ο σύλλογος ζητά απλά την εφαρμογή των διαδικασιών όπως επιτάσσουν οι Νόμοι αλλά και ο ΟΕΥ που το παρόν δημοτικό συμβούλιο ψήφισε.

Πληροφορηθήκαμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/3/14 ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα προβεί σε τοποθετήσεις εντός του διμήνου, που του δίνεται από το νόμο. Όμως αυτή η απάντηση αντιστοιχεί ουσιαστικά σε άρνηση και παράβαση της νόμιμης προθεσμίας αφού από τις 17/4/14 έως τις 1/9/2014 υφίσταται απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών.

Αντιλαμβάνεστε ότι τα χρονικά περιθώρια δίδονται για να μην ξεπεραστούν και όχι για να εξαντληθούν. Με την τακτική αυτή παραμένουμε ο μοναδικός δήμος χωρίς τοποθετημένους από υπηρεσιακό προϊστάμενους.

Επειδή

• Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΚΕΚΚΑΠΑ επιπλέον παράτασης των προσωρινών επιλογών και

• το δίμηνο περιθώριο δεν εξυπηρετεί κάποιο όφελος της υπηρεσίας αφού ήταν γνωστό ότι οι τοποθετήσεις ήταν προσωρινές και ήδη διήρκησαν 3 έτη

• πρέπει η διοίκηση να τηρεί και να σέβεται τις θεσμοθετημένες διαδικασίες

Ζητούμε να ολοκληρωθούν άμεσα (πριν από 17-4-2014) οι τοποθετήσεις των κριμένων προϊσταμένων.


Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Επαρχία Γιαννιτσών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *