Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ο πρώτος δίσκος βινυλίου (Σαν σήμερα 21/6)

1948 η Columbia λανσάρει τους πρώτους δίσκους μεγάλης διαρκείας από βινύλιο.


1994 Η εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο δίνει τον πρώτο αγώνα της σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. Αντιμετωπίζει την Αργεντινή και χάνει με 4-0.

1913 μετά την άρνηση των βουλγαρικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη όπου είχαν στρατοπεδεύσει, η Ελλάδα κήρυξε τον πόλεμο κατά της Βουλγαρίας.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 21/6
1940 Ο Βρετανός rock τραγουδιστής Ray Davies γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Kinks, με τους οποίους γνώρισε επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του '60 με τραγούδια όπως τα "You Really Got Me" και "All Day and All of the Night". Το 1990 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος.
2001 Μία από τις σημαντικότερες blues προσωπικότητες, ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας John Lee Hooker (1917-2001) απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών στο Λος Άλτος της Καλιφόρνια από φυσικά αίτια. Ήταν αυτός που ανέπτυξε την Talking Blues σχολή. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame και το 1991 στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Δύο από τα τραγούδια του, τα "Boogie Chillen" και "Boom Boom", συμπεριλαμβάνονται στη λίστα "The Rock and Roll Hall of Fame's 500 Songs that Shaped Rock and Roll. Δημοφιλή τραγούδια του: "I'm In the Mood", "Dimples" κ.α. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως AC/DC, ZZ Top, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Eric Clapton κ.α.

Αθλητισμός 21/6
21/6/2004 Ο Γάλλος Thierry Henry πετυχαίνει το 3ο γκολ για την Γαλλία και το 400ο στην ιστορία του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος στον αγώνα Ελβετία – Γαλλία (1-3) που διεξάγεται στην Coimbra της Πορτογαλίας για τη φάση των ομίλων

21/6/1999 Δύο μεγάλες μορφές του μπάσκετ, ο Γιουγκοσλάβος Drazen Petrovic και ο Βραζιλιάνος Marcelo Pereira, μπαίνουν στο Hall of Fame

21/6/1998 Η Marion Jones γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα αθλήτρια στα 50 τελευταία χρόνια που κερδίζει τις κούρσες στα 100 και 200μ καθώς και το άλμα εις μήκος στο USA Track and Field Championship


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *