Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

«Άνοιγμα» Τσίπρα σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιμνημονιακούς

-Ενωτικό κάλεσμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος -Ζήτησε ξανά εθνικές εκλογές


«Κάθε ένας και κάθε μια από εμάς, αλλά και όλοι μαζί, είμαστε αποφασισμένοι, να πάρουμε μέτρα, να ξεπεράσουμε αδυναμίες, να κινηθούμε για να πετύχουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα.

«Δεν θα υποχωρήσουμε» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους Οικολόγους Πράσινους και «σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο, και στρέφονται προς την αριστερά».

Απευθύνοντας την πρόσκληση στο ΚΚΕ ανέφερε ότι «γνωρίζουμε τις διαφορές μας. Δεν ζητάμε από κανέναν να απαρνηθεί τις θέσεις και τις αρχές του. Πιστεύουμε όμως ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την νοοτροπία που συντηρεί και αναπαράγει εμφύλιες αντιπαραθέσεις».

«Καλούμε το ΚΚΕ με τις δικές του αρχές και τις δικές του θέσεις να συμβάλλει στην συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος αριστερής διεξόδου» είπε.

Αναφορικά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε ότι «αυτά που μας συνδέουν στα κινήματα, στην υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, στην ανάγκη να σταματήσουμε την κοινωνική κατεδάφιση, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

«Απευθυνόμαστε στους Οικολόγους Πράσινους: Αυτά μας συνδέουν τόσο στα περιβαλλοντικά, όσο και στα κοινωνικά θέματα, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ο δρόμος της ενότητας δεν αθροίζει δυνάμεις, τις πολλαπλασιάζει», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να οδηγήσει τη χώρα με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο σε εκλογές, πριν τη διαπραγμάτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «Αριστερός»

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες, ριζοσπαστικός στις θέσεις ηγεμονικός και πλειοψηφικός στις συμμαχίες», ενώ διαβεβαίωσε: «Συμβιβασμούς, που διατηρούν το σημερινό, φθαρμένο statusquo, συμβιβασμούς, που διαιωνίζουν την τραγωδία των πολλών εν ονόματι της εξουσίας και τους πλούτου των λίγων, ας μην περιμένουν από μας».

Διαπραγμάτευση χρέους

Απαντώντας στα περί συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης του χρέους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν δικαιούται μια κυβέρνηση μειοψηφίας να διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η μόνη υπηρεσία που μπορείτε, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, να προσφέρετε στο τόπο, είναι να αφήσετε τον λαό να αποφασίσει ποιος μπορεί και ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί».

Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «να σταματήσουν να παίζουν με τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, να σταματήσουν να σχεδιάζουν νέα Ιουλιανά και νέες εκτροπές» και «να οδηγήσουν τη χώρα με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο σε εκλογές, πριν τη διαπραγμάτευση, για να αποφασίσει ο λαός ποιος είναι αυτός και με ποιο σχέδιο, που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο».
 

πηγη: www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *