Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η προσωρινή κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας και της Βουλγαρίας (Σαν σήμερα 3/11)

1928 Ο Κεμάλ Ατατούρκ κάνει ακόμα ένα βήμα προς τη Δύση. Καταργεί το αραβικό αλφάβητο και υιοθετεί το ρωμαϊκό.

1957 η ΕΣΣΔ έστειλε τη σκυλίτσα "Λάικα" στο διάστημα με το δορυφόρο "Σπούτνικ 2". Η Λάικα πέθανε μετά από έξι μέρες γιατί εξαντλήθηκαν τα αποθέματα οξυγόνου, ωστόσο το πείραμα έδειξε ότι ένας ζωντανός οργανισμός μπορούσε να ζήσει υπό συνθήκες έλειψης βαρύτητας.

1968 εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στην κηδεία του Γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου, που πέθανε σε ηλικία 80 ετών το πρωί της 1ης Νοεμβρίου. Η πομπή, που εξελίχθηκε σε διαδήλωση, αποτέλεσε τη σοβαρότερη πράξη αντίστασης κατά της χούντας.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 3/11
 
1933 Ο Βρετανός συνθέτης και μαέστρος John Barry (Jonathan Barry Prendergrast 1933-2011) γεννήθηκε στο Γιόρκ της Αγγλίας. Έγραψε μουσική κυρίως για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο με δημοφιλέστερα έργα του τα έντεκα soundtrack για τις ταινίες του James Bond. Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα The John Barry Seven (1957-1965) και έγραψε μουσική για τηλεοπτικές σειρές του BBC, όπως "Juke Box Jury" και "Drumbeat". Η πετυχημένη παρουσία του στην τηλεόραση τράβηξε το ενδιαφέρον παραγωγών του κινηματογράφου, οι οποίοι του ανέθεσαν να γράψει το βασικό θέμα της ταινίας James Bond. Έχει κερδίσει πέντε βραβεία Όσκαρ και τέσσερα Grammy, μεταξύ άλλων για τις ταινίες "The Lion in Winter", "Midnight Cowboy", "Born Free" και "Somewhere In Time". Το 1998 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame.
 
1957 Η Sun Records κυκλοφορεί το τραγούδι "Great Balls Of Fire" με την φωνή του Jerry Lee Lewis. Είναι μια δημιουργία των Otis Blackwell και Jack Hammer. Ηχογραφήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1957 στα στούντιο της εταιρίας. Θα ανέβει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard και την πρώτη των Βρετανικών pop charts.


Αθλητισμός 3/11
 
1999 Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League μία γυναίκα η Nelly Vieny ορίζεται βοηθός διαιτητή στην συνάντηση Μόλντε-Ρεάλ Μαδρίτης (0-1). Η 37χρονη Γαλλίδα ήταν πολύ γνωστή στο γαλλικό πρωτάθλημα
1999 Οι Μπόστον Σέλτικς παρουσίασαν ένα χρυσό αγαλματάκι που απεικόνιζε τον 82χρονο προπονητή τους Ρεντ Αουρμπαχ για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια του στην ομάδα κατά την διάρκεια των οποίων κατέκτησε 16 πρωταθλήματα
 2002 Η Σοφία Παμπορίδου κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 51 κικλά της πάλης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών που γίνεται στη Χαλκίδα.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *