Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

IALMOPIA LIVE: Στους δρόμους οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης Λυκείου Αριδαίας. Δείτε το βίντεο της πορείας [ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ]

"Το εκπαιδευτικό δεν λύνεται με νόμους ή μια ζωή στις αίθουσες ή μια ζωή στους δρόμους..." 



Με αυτό το κυρίαρχο σύνθημα βγήκαν στους δρόμους οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης Λυκείου Αριδαίας την Δευτέρα το μεσημέρι (3/11), φωνάζοντας για τα... αυτονόητα και το νέο εκπαιδευτικό σύστημα που δυσκολεύει τις ζωές τους όπως επίσης την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να πετύχουν στις τελικές εξετάσεις. 


Διαβάστε επίσης:



Μαθητής της Β' Λυκείου στο ialmopia: 






Διαβάστε τι δηλώνουν οι μαθητές στο παρακάτω κείμενο τους:


Έτσι πριν δύο χρόνια ονειρευόμασταν..

Δύο χρόνια πριν, πριν βγει η απόφαση που μας καθιστούσε κανονικά πειραματόζωα. Απόφαση που θέτει σε λειτουργία ένα σύστημα εξέτασης και εκπαίδευσης των μαθητών της γενιάς του 98’ και μετά, ένα σύστημα το οποίο υποχρεώνει τα παιδιά σε ατέλειωτα εξωσχολικά μαθήματα σε καιρούς δύσκολους και οικονομικής κρίσης, περιορίζοντας τον ελεύθερο τους χρόνο, παιδιά που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο, παιδιά που ήθελαν ένα κόσμο με χαμόγελα.. Καθηγητές να ‘’τρέχουν’’ να βγάλουν την τεράστια ύλη που τους ανατέθηκε να παραδώσουν, κάνοντας το μάθημα μονότονο, κουραστικό, ακόμα πιο δύσκολο για τους μαθητές να παρακολουθήσουν ύστερα από μία μέρα γεμάτη φροντιστήρια.. γιατί μόνο έτσι θα τα βγάλουν πέρα προκειμένου να βγουν σε μία σκληρή κοινωνία που για να επιβιώσεις πρέπει να ‘’παπαγαλίζεις’’ αρκετά καλά.

Εμείς λοιπόν σαν μαθητές σας ζητούμε:

1) Την απαλλαγή ή μεταποίηση του νέου συστήματος προς την καλύτερη και υγιέστερη μαθητική μας ζωή.

2) Να περιορίσουμε την διδακτέα και εξεταστέα ύλη. Η ύλη όλων σχεδόν των μαθημάτων είναι πολύ μεγάλη τόσο για να παραδοθεί πόσο μάλλον για να διαβαστεί και να κατανοηθεί

3) Να έχουμε μεγαλύτερη ευκινησία όσο αναφορά τους κλάδους/πεδία που καθορίζουν την εισαγωγή του μαθητή στο πανεπιστήμιο (ΑΕΙ,ΤΕΙ κλπ.)

4) Οι ενδοσχολικές εξετάσεις να διεξάγονται αφού έχουν πρώτα ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες εξετάσεις έτσι ώστε ο μαθητής να αποβάλλει το περιττό άγχος με το οποίο θα έχει ‘’φορτωθεί’’.

5)Η τράπεζα θεμάτων να δημοσιοποιείται έγκαιρα


Δείτε το βίντεο της πορείας των μαθητών μέσα από την κάμερα του ialmopia:




Δείτε τις φωτογραφίες του ialmopia:


























































































ialmopia.gr

3 comments:

  1. συγχαριτηρια στα νεα παιδια της περιοχης μας, συγχαριτηρια σαυτους τους νεους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περήφανοι για εσάς!Συγχαρητήρια που διεκδικείται τις ζωές σας!Συνεχίστε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *