Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Παράταση για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

Με καθυστέρηση θα ανοίξει η εφαρμογή του TAXIS για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 και ως εκ τούτου η παράταση ήταν μονόδρομος για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να προλάβουν να κάνουν τις αναγκαίες διορθώσεις οι χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχασαν εκπτώσεις και απαλλαγές λόγω σφαλμάτων.

Η εφαρμογή θα ανοίξει στις 15 του μήνα και ήδη η Κ. Σαββαϊδου έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών να δώσει παράταση και πέραν της 30ης Νοεμβρίου, ενώ προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εκκαθάριση και υποχρεωθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες να πληρώσουν "φουσκωμένη" και τη δόση του Δεκεμβρίου, η εκκαθάριση θα γίνεται αυτομάτως δηλαδή μετά από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης Ε9.

Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί και η αναλυτική εγκύκλιος της ΓΓΔΕ, με την οποία θα δοθούν διευκρινίσεις και οδηγίες για τη διόρθωση των στοιχείων των ακινήτων. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι τα "κενά", με δεδομένο ότι περίπου 600.000 ιδιοκτήτες έχασαν σε πρώτη φάση την έκπτωση του 20%, αφού δεν είχαν συμπληρώσει ορθά τους κωδικούς του Ε9 και του Ε9, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν, επίσης, όσοι έχουν ημιτελή κτίσματα, καθώς για την προβλεπόμενη έκπτωση του 60% (συντελεστής απομείωσης 0,4) απαιτείται η συμπλήρωση του κωδικού 8 στη στήλη 32 του εντύπου Ε9.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *