Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Δικαίωση των συνεχών παρεμβάσεων και πιέσεων για την αυτοτέλεια των Νοσοκομείων του Νομού Πέλλας

Με τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση Επιστημονικών και Ιατρικών Εταιρειών και λοιπές διατάξεις» και στο άρθρο 19 που κατατέθηκε χθες Τρίτη 11 Νοεμβρίου στη Βουλή, ικανοποιείται απόλυτα το αίτημα των πολιτών του Νομού μας και δικαιώνονται πλήρως, οι συνεχείς προσπάθειες του Γιώργου Καρασμάνη για να επαναλειτουργήσουν αυτόνομα τα Νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών. 

Η τροπολογία που στηρίζεται στην επιχειρηματολογία που τόσο πειστικά τεκμηρίωσε ο κ. Καρασμάνης και την οποία ο ίδιος συνέταξε, έχει ως εξής:

«Στους Νομούς που έχουν χαρακτηρισθεί ως παραμεθόριοι και προβληματικοί στο σύνολό τους, και στους οποίους ως πρωτεύουσα έχει ορισθεί πληθυσμιακά μικρότερη πόλη από την πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη του Νομού, τα υφιστάμενα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, διατηρούν την αυτοτέλειά τους».

Να σημειωθεί ότι, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, αντελήφθη άμεσα την ιδιαιτερότητα αλλά και την μεγάλη σοβαρότητα του προβλήματος και, άνευ χρονοτριβής, έκανε δεκτή την προταθείσα τροπολογία, την οποία και ενσωμάτωσε στο προαναφερθέν Νομοσχέδιο. 

Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί την αίσια έκβαση της μάχης σε όλα τα επίπεδα που έδωσε ο Γιώργος Καρασμάνης:

- Στις 29 Ιανουαρίου του 1013, είχε καταθέσει Ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον τότε Υπουργό Υγείας Λυκουρέντζο, καταγγέλλοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 31/12/2012 για ενοποίηση των δύο Νοσοκομείων σε ενιαίο Νομικό πρόσωπο, υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά τον κίνδυνο για έντονες τοπικιστικές αντιδράσεις και για δημιουργία συνθηκών που ενθαρρύνουν και ευνοούν τοπικιστικά αλλά και μικροπολιτικά παιχνίδια. Τόνιζε δε με έμφαση ότι «ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ».



- Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, στον οποίο τόνιζε ότι λόγω των ιδιαιτεροτήτων του Νομού μας, τα δύο Νοσοκομεία θα πρέπει επαναλειτουργήσουν αυτόνομα για να παρέχουν τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους υγείας και περίθαλψης όχι μόνον στους κατοίκους του Νομού αλλά και σε κατοίκους των πέντε όμορων Νομών. 

- Νωρίτερα, είχε λεπτομερώς ενημερώσει και τους προκατόχους Υπουργούς Υγείας Λυκουρέντζο και Γεωργιάδη, με τεκμηριωμένα στοιχεία που επέβαλαν την αυτοτελή λειτουργία των δύο Νοσοκομείων και οι οποίοι είχαν υποσχεθεί ότι το θέμα θα διευθετηθεί. Παράλληλα ενημερώθηκε από τον Γιώργο Καρασμάνη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από τον οποίο είχε λάβει την διαβεβαίωση ότι θα επαναφερθεί η αυτόνομη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων μας. 


Η αυτόνομη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών ήταν θέση την οποία ο Γιώργος Καρασμάνης υπερασπίστηκε μέχρι τέλους ανυποχώρητα, με αποτέλεσμα την ενσωμάτωση της τροπολογίας στο προαναφερθέν νομοσχέδιο που δίνει οριστική και τελεσίδικη λύση στο πρόβλημα που επί μακρό χρόνο ταλάνισε τους συντοπίτες μας. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *