Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

IALMOPIA LIVE: Δείτε τι έγινε στην έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/11) το μεσημέρι η έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας.


Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:


(κλικ πάνω στην εικόνα)





Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπίνος αναφέροντας πως το καλοκαίρι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την σύνταξη του προϋπολογισμού. Υπάρχουν δυσκολίες στους τομείς της άρδευσης και της καθαριότητας, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί και η αγροτική πολιτική έτσι ώστε να εφαρμοστεί. Δηλαδή πρέπει να επικεντρωθούν στις ομάδες παραγωγών, γεγονός που θα πρέπει να γίνει άμεσα.

 
Στην συνέχεια ο κ. Τσιμτσιρίδης ανέφερε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σύνταξης του προϋπολογισμού, ενώ το ζητούμενο είναι να υπάρχει ένας σαφής προϋπολογισμός για να λειτουργήσει ο Δήμος.
 
Κατά τη γνώμη του κ. Τσιμτσιρίδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην είσπραξη των τελών στο λογιστικό κομμάτι και θα πρέπει ως οικονομική υπηρεσία να εισηγηθούν προτάσεις που θα είναι ορθολογικές στο θέμα της άρδευσης και τις χρεώσεις. Τέλος τόνισε πως: "Είμαστε σε σχετική ετοιμότητα, παρότι είναι ένας προϋπολογισμός ανάγκης."
 
Ο κ. Παρούτογλου στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η παλιά δημοτική αρχή, καθώς όπως δήλωσε: "Μας έκοψαν το ρεύμα στο Δημαρχείο το 2011, λεφτά δεν υπήρχαν όπως δεν υπάρχουν και τώρα. Υπήρχε μια διαφορά της τάξεως των 100-200 χιλιάδων ευρώ (Δήμος - ΔΕΥΑ)
 
Στο ίδιο θέμα που συζητήθηκε και είχε να κάνει με τον Πίνακα Στοχοδεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων έτους 2015 στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Αλμωπίας, ο κ. Τσιμτσιρίδης ανέφερε: "Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σχετικά με τα ποσά που θα πρέπει να διαχειριστούμε."
 
Από την άλλη τα νέα είναι ευχάριστα σχετικά με την απευθείας ανάθεση για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας. Αναλυτικά ο κ. Τσιμτσιρίδης δήλωσε: "Δεχτήκαμε από τις δύο προσφορές τη μία, δυστυχώς αυτή που δεχτήκαμε είναι στο -5%, επειδή όμως δεν υπάρχουν άλλοι προμηθευτές θα καλύψουμε τις ανάγκες μας μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση."
 
Τέλος, πολύ ευχάριστα επίσης είναι τα νέα σχετικά με τα σχολεία της περιοχής, καθώς υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης έτσι ώστε όλα τα παιδιά και οι δάσκαλοι να μην αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους.




ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *