Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Όλος ο κόσμος online - Το όνειρο του Elon Musk

Ο Elon Musk της Tesla και της SpaceX, ασχολείται από το 2000 με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαστημικές κάψουλες και επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους. Ο τελικός σκοπός του είναι να παρέχει Internet σε όλο τον πλανήτη, με τη χρήση δορυφόρων χαμηλού κόστους. Για αυτό το λόγο είναι σε στενή συνεργασία με τον Greg Wyler, ιδρυτή των O3b Networks και το πρόσωπο που ώθησε την Google στο δορυφορικό Internet την περασμένη χρονιά.

Το σχέδιο τους είναι να εκτοξεύσουν 700 δορυφόρους Internet στο διάστημα. Κάθε δορυφόρος πρέπει να κοστίζει λιγότερο από $1 εκατομμύριο και να ζυγίζει λιγότερο από 110 κιλά. Υπάρχουν επίσης συνομιλίες με τους αξιωματούχους της Florida και του Colorado για να προχωρήσει η κατασκευή εργοστασίων σε αυτές τις πολιτείες.


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *