Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκοπήσεις: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 25% στη Β' Πειραιά - 15% στη Β' Αθήνας

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που φτάνουν στα πολιτικά γραφεία τις τελευταίες ώρες προκαλούν σοκ ακόμα και στους πιο ψύχραιμους αναλυτές. Η ΝΔ χάνει όλα τα παραδοσιακά κάστρα της στα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα με ποσοστά που προκαλούν τρόμο στο μέγαρο Μαξίμου.


Ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καθημερινά διευρύνεται και αυτό αποτυπώνεται και στις συνεχείς δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών (όπως με τη σημερινή της εταιρίας RASS και τις έρευνες των GPO, ALCO των προηγούμενων ημερών), πολύ θετικά είναι τα μηνύματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και από δημοσκοπήσεις σε εκλογικές περιφέρειες.

Στο σύνολο της Αττικής η υπεροχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει μεγάλη και αυτή η υπεροχή διευρύνει και το πανελλαδικό του προβάδισμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία απ' τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και απ' τα επιτελεία και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, που καθημερινά συλλέγουν στοιχεία και τα αξιολογούν, αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί τα ακόλουθα δεδομένα:

- Είναι συντριπτική η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας, όπου η διαφορά του με τη Ν.Δ. είναι πάνω από 15 μονάδες και στη Β΄ Πειραιά, όπου υπερέχει με πάνω από 25 μονάδες διαφορά!

- Στην Περιφέρεια Αττικής (πρώην Υπόλοιπο) επίσης είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, με περίπου 10 μονάδες.

- Ενδεικτικό όμως του συνολικότερου κλίματος είναι και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει μπροστά ακόμα και στις περιφέρειες που ήταν ευνοϊκές για τη Ν.Δ., γύρω στις 5 μονάδες σε Α΄ Αθήνας και σε παρόμοια επίπεδα στην Α΄ Πειραιά.

- Υπερέχει επίσης πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σε περιοχές-παλιά προπύργια της Ν.Δ., όπως η Θεσσαλονίκη αλλά και συνολικά σε Κεντρική Μακεδονία, ενώ στην Κρήτη η υπεροχή του έναντι της Ν.Δ. είναι του επιπέδου των πάνω από 15 μονάδων.

Το γενικό συμπέρασμα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων είναι ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα είναι τόσο θολή που δεν πείθει την εκλογική βάση σε αντίθεση με το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα για αντίσταση και αλλαγή που κερδίζει σταθερά ολοένα και περισσότερο έδαφος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ OPINION POLL ΓΙΑ ΤΟ STAR

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας star.gr όσον αφορά την πρόθεση ψήφου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ταυτότητα της έρευνας

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου 2015 στις περιφέρειες Α΄ και Β΄Αθήνας, Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης και σε δείγμα 1.000 ατόμων ανά περιφέρεια, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών.

Γενικά Συμπεράσματα

Στα γενικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με σημαντική διαφορά όχι μόνο στην Α' και την Β' Αθήνας, αλλά και στην Α' και την Β' Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κύριο μειονέκτημα για τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που στέλνει η Συγγρού, ενώ όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι είναι η αλλαγή.

Το Ποτάμι δεν δείχνει κάτι μεγάλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά παρουσιάζει αυξητική τάση στις παραμετροποιήσεις της Opinion Poll και δείχνει ότι μπορεί να αυξήσει σίγουρα τα ποσοστά του,λαμβάνοντας ένα άκρως ικανοποιητικό ποσοστό των αναποφάσιστων.

Το ΚΚΕ "αντέχει" λόγω κυρίως των πιστών του ψηφοφόρων. Η Χρυσή Αυγή δεν δείχνει τη δυναμική που διέθετε σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο είναι το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» και στις τέσσερις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Α' Αθήνας

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι της ΝΔ στην Α' Αθήνας, ενώ σύμφωνα με τις παραμετροποιήσεις και με δεδομένο ότι δεν θα συμβεί κάποιο γεγονός που θα αλλάξει δραματικά την υπάρχουσα κατάσταση, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων ενδέχεται να ανοίξει κι άλλο.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου για την Α' Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,12%, η ΝΔ δεύτερη με 25,5% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 4,08%, το ΠΑΣΟΚ με 3,80%, η Χρυσή Αυγή με 3,66%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,29%, οι ΑΝΕΛ με 2,49%, η ΔΗΜΑΡ με 1,36% και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 0,23% .

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 4,08%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 0,09%, Λευκό-'Άκυρο είναι το 0, 11% . Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α' Αθήνας αγγίζει το 18,5%. Β' Αθήνας.

Στη Β' Αθήνας η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μεγαλώνει, αγγίζοντας τις 14 μονάδες.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για την Β' Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 33,18%, η ΝΔ δεύτερη με 19,37% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 3,11 %, η Χρυσή Αυγή με 2,86%, οι ΑΝΕΛ με 2,74%, το ΠΑΣΟΚ με 2,66% , το ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ 2,16%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 1,30%,ο ΛΑΟΣ με 1,23%

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 9,76 %, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 0,52%, Λευκό-'Άκυρο είναι το 0, 82% .

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Β' Αθήνας αγγίζει το 20,29% .

Α' Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το star.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 15 μονάδων έναντι της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ παίρνει ένα «γλυκό» ποσοστό σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες, ενώ σύμφωνα με τις σταθμίσεις παρατηρείται ότι η Συγγρού έχει μεγάλες απώλειες . Το παράδοξο στην Α΄Θεσσαλονίκης είναι πως μερίδα ψηφοφόρων εμφανίζεται να ψηφίζει ένα κόμμα (Δημιουργία Ξανά), το οποίο έχει ανακοινώσει ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές, λόγω οικονομικής στενότητας.

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 35,31% των ερωτηθέντων της Α' Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 20,19% απάντησε ΝΔ . Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,11%, οι ΑΝΕΛ με 5,83%, το ΠΑΣΟΚ με 4,71%, το ΚΚΕ με 4,49% , το ΠΟΤΑΜΙ με 2,43%, ο ΛΑΟΣ με 0,82%, η Δημιουργία Ξανά με 0,76%, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με 0,60% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,52%

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 1,24%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 3,69 %, Λευκό-'Άκυρο είναι το 0, 92% .

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Α' Θεσσαλονίκης αγγίζει το 12,40%

Β' Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το star.gr και στην Β΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι της ΝΔ, που φτάνει τις 11 μονάδες. Αν και οι απώλειες για το γαλάζιο στρατόπεδο, είναι μικρότερες από άλλες περιφέρειες, ωστόσο φαίνεται πως ένα «κάστρο» της ΝΔ δεν «αντέχει». Επίσης αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να «φέρνει» ποσοστά ίδια με του κινήματος του Γ.Παπανδρέου.

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές, το 34,17% των ερωτηθέντων της Β' Θεσσαλονίκης απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 23,93% απάντησε ΝΔ . Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 6,95%, οι ΑΝΕΛ με 5,80%, το ΠΟΤΑΜΙ με 3,25%, το ΚΚΕ με 2,86 %, ο ΛΑΟΣ με 1,95 %, , το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν με 0,72%.

«Δεν απαντώ» δηλώνει το 0,55%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 1,16 %, Λευκό-'Άκυρο είναι το 0, 22% .

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στην Β' Θεσσαλονίκης αγγίζει το 17,73%.

Όλη η ΔΗΜΑΡ «πάει» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, σύμφωνα με γενικότερες έρευνες που έχει "τρέξει" η εταιρεία Opinion Poll κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα:

Στον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν

-Το 16,0% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία -Το 40,0% όσων ψήφισαν Δημοκρατική Αριστερά -Το 33, 78% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ Στη ΝΔ πηγαίνουν
-Το 20,0 % όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή

-Το 33,3 % όσων ψήφισαν Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό
-Το 20,0 % όσων ψήφισαν Ανεξάρτητους Έλληνες 
 
 
 
πηγη: Newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *