Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή του Γιώργου Καρασμάνη προς τους πολίτες της Πέλλας

Συμπολίτισσες και συμπολίτες. Φίλες και φίλοι.

Η πολύ σύντομη προεκλογική περίοδος και τα καθήκοντά μου ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μου στέρησαν την ευκαιρία να συναντηθώ με όλες και όλους σας, να σφίξω το χέρι καθεμιάς και καθένα, να σας ευχαριστήσω ειλικρινά και από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μου παρέχετε εδώ και 18 χρόνια και να σας διαβεβαιώσω πως, η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί για να κάνουμε τον Νομό μας και τον τόπο μας καλύτερο, δικαιότερο, ομορφότερο, πιο ανθρώπινο και ανεπτυγμένο, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, όσο η θέλησή σας για ένα καλύτερο αύριο παραμένει άσβεστη.

Με τούτες τις γραμμές απευθύνομαι και πάλι σε εσάς, γυναίκες και άνδρες, νέους και μεγαλύτερους, ανεξάρτητα από εισοδήματα, επαγγελματικές ιδιότητες, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν σήμερα δουλειά, ζητώντας σας χωρίς προκαταλήψεις, διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν και παρωπίδες, να συμφωνήσουμε όλοι πως, αυτές οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πλέον κρίσιμες στην πρόσφατη Ιστορία της πατρίδας μας, όχι γιατί λέγεται ή το νομίζουμε. Αλλά, γιατί σε αυτές διακυβεύεται η ολοκλήρωση της προσπάθειάς εξόδου από τη δεινή κρίση που έπληξε τον τόπο μας, η σταθερότητα και η δικαίωση των θυσιών που υποβλήθηκε ο λαός μας και η αναπτυξιακή προοπτική που έχει ήδη διαφανεί στον ορίζοντα, έναντι μιας αόριστης, αφηρημένης, αβέβαιης, χωρίς ειρμό και συνοχή πολιτικής, που εκμεταλλεύεται την ελπίδα, επιδιώκοντας πρακτικά την επιστροφή στις συνθήκες που γέννησαν, έθρεψαν και γιγάντωσαν την κρίση στην Ελλάδα.

Σε αυτές τις πραγματικά κρίσιμες εκλογές, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Και η τελευταία γνώμη και η τελευταία ψήφος μετράει. Είναι αποφασιστική. Σε αυτές τις εκλογές δεν μας αξίζει να ξεχάσουμε και να διαγράψουμε με μια μονοκοντυλιά όλες τις προσπάθειες που έγιναν για να μπορούμε σήμερα να στεκόμαστε στα πόδια μας και να ατενίζουμε το μέλλον, από καλύτερες θέσεις και με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ακόμα και για τα λάθη που έγιναν, δεν αξίζει και δεν μας προσφέρει απολύτως τίποτα, να εγκαταλείψουμε και να καταστρέψουμε ότι με κόπο και μακρόχρονη προσπάθεια επιχειρήσαμε να κτίσουμε. Γιατί είναι εύκολο να πετάς και να καταστρέφεις, αλλά δύσκολο να κτίζεις πάνω σε γερές βάσεις και θεμέλια.


Και η πατρίδα μας, ο τόπος μας και ο Νομός μας μπορούν να τα καταφέρουν. Μπορούν να κερδίσουν τις μάχες που έχουν ξεκινήσει, ακολουθώντας το δρόμο της Ευρώπης, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης, στις οποίες από την ίδρυσή της παραμένει προσηλωμένη η Νέα Δημοκρατία και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μαζί με τις προσπάθειες, πρέπει με την ψήφο μας να στηρίξουμε και τους ανθρώπους που καθημερινά, δίχως υστεροβουλία και προσωπικά συμφέροντα, έδωσαν, δίνουν και θα δώσουν τις μικρές και μεγάλες μάχες ώστε ο τόπος αυτός, ο τόπος μας, να βγει από τα αδιέξοδο και να έχει μέλλον. Τους ανθρώπους που είναι πάντα εδώ, μαζί σας, χωρίς εξαρτήσεις και υποτάξεις σε σκοπιμότητες και συμφέροντα. Και δίχως να εκμεταλλεύονται και να τορπιλίζουν τις πρωτοβουλίες των άλλων.

Αυτούς, που γνωρίσαμε και γνωρίζουμε καλά, μέσα από την πολύχρονη διαδρομή τους στα κοινά. Αυτούς, που στήριξαν και στηρίζουν τον τόπο μας. Αυτούς, που ότι είπαν και ότι έκαναν το εννοούσαν και το πραγματοποίησαν. Αυτούς, που δεν έκρυψαν την αλήθεια, δεν χάιδεψαν αυτιά. Αυτούς, που πραγματικά ήταν χρήσιμοι για τον τόπο μας και τον κόσμο του. Αυτούς που από την πρώτη στιγμή σας κοίταξαν στα μάτια και εξακολουθούν να σας κοιτάζουν επειδή ποτέ δεν σας είπαν ψέματα και δεν υπέστειλαν τη σημαία του αγώνα. 

Αυτούς σας καλώ και σας ζητώ να εμπιστευτείτε και να συνεχίσετε μαζί τους το δρόμο της δικαίωσης των κόπων και των θυσιών. Αυτούς που θα κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες» και θα ακολουθήσουν πιστά το δρόμο για την επιστροφή στην Ιθάκη.

Σας ευχαριστώ. Να είστε καλά και πάντα με υγεία. Και πάλι μαζί από τις 26 Ιανουαρίου να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Ελλάδα και την Πέλλα που θέλουμε και μας αξίζει.



Γιώργος Καρασμάνης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *