Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπανικολάου, γιατρός και ερευνητής, εφευρέτης του γνωστού Τεστ Παπ (Σαν σήμερα 19/2)

1993 ένα πλοίο που μετέφερε 1.500 ανθρώπους έπεσε σε θύελλα και ναυάγησε στα ανοιχτά της Αϊτής. Από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν μόνο 285 άτομα.

1963 ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι δήλωσε ότι η Σοβιετική Ενωση είχε συμφωνήσει να αποσύρει αρκετούς από τους στρατιώτες της που βρίσκονταν στην Κούβα μέχρι τις 15 Μαρτίου.

1943 έργα τέχνης εκλάπησαν από την Ολλανδία με προορισμό την πινακοθήκη του Χίτλερ, στο Λιντς της Αυστρίας.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 19/2
1940 Ο Αμερικανός R&B/soul τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων Smokey Robinson (William Robinson, Jr.) γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Υπήρξε ένας από τους "συντελεστές" της Motown Records και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Miracles. Το 1972 αποχώρησε από το συγκρότημα για σόλο καριέρα. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 1989 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Living Legends Award".

1963 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Seal (Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel) γεννήθηκε στο Πάντινγκτον του Λονδίνου. Το όνομα του Olusegun σημαίνει "God is victorious". Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Βρετανικής soul μουσικής. Ξεκίνησε τη καριέρα του τραγουδώντας σε τοπικά μαγαζιά και τη δεκαετία του '80 ενσωματώθηκε στο Βρετανικό funk συγκρότημα Push, με τους οποίους περιόδευσε στην Ιαπωνία. Κατά το ταξίδι αυτό, η μπάντα χωρίστηκε... Επέστρεψε στην Αγγλία και μετά από λίγο καιρό γνώρισε τον παραγωγό Adamski. Μαζί ηχογράφησαν το τραγούδι "Killer", με το οποίο έγινε δημοφιλής το 1990. Το τρίτο single "Kiss from a Rose" από το άλμπουμ του "Seal II" (1994) γνώρισε επιτυχία περίπου ένα χρόνο μετά όταν συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας "Batman Forever" (1995). Τον Αύγουστο του 1995 το τραγούδι έφτασε στην κορυφή του Billboard και το 1996 χάρισε στον καλλιτέχνη τρία βραβεία Grammy τα "Record of the Year", "Song of the Year" και "Best Male Pop Vocal Performance".

Αθλητισμός 19/2
19/2/2000 Η FIFA δίνει την άδεια στην Βρετανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να χρησιμοποιήσει τον “κανόνα διαφωνίας των 10 γιάρδων” από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με τον κανόνα αυτό, που εφαρμόζεται σε αγώνες ράγκμπι, όταν ο διαιτητής αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες παικτών έχει το δικαίωμα να στήσει την μπάλα 10 γιάρδες πιο μπροστά από το υποδεδειγμένο σημείο προς το αντίπαλο τέρμα

19/2/2000 Περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι παρακολουθούν την πρώτη ζωντανή μετάδοση 3 πρώτων Ευρωπαϊκών ιπποδρομιών του Ascot μέσω διαδικτύου

19/2/1994 Η Αμερικανίδα Bonny Blair κατακτά το τέταρτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της όταν κερδίζει την κούρσα των 500μ speed-skating σε χρόνο ρεκόρ 39.25” στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *