Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Γερμανία απέρριψε το ελληνικό αίτημα εξάμηνης παράτασης

Η Γερμανία απέρριψε το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση όπως κατατέθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη



Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση που κατατέθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη με επιστολή του στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Με μήνυμά του στο twitter ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι έλαβε αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση και θα είναι ο πρώτος που θα το διαβάσει.


Ως «θετικό πρώτο βήμα» κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ελληνικό αίτημα εξάμηνης παράτασης

Ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε σήμερα στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με τον κ.Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου "master financial assistance facility agreement". Όπως εξήγησε ο κ. Σχοινάς, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα. Το αίτημα έχει τη μορφή δισέλιδης επιστολής, ανέφερε στη συνέχεια.

O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Γιούνκερ χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχε εντατικές συζητήσειες με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, επανέλαβε ότι η απόφαση επί του ελληνικού αιτήματος θα ληφθεί από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Ο Μ. Σχοινάς διευκρίνισε, τέλος, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την εξάμηνη παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο EWG και αύριο στο Εurogroup. 
 
 
ΠΗΓΗ: news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *