Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Άρση της άδειας λειτουργίας 2 φορέων πιστοποίησης πληροφορικής (ICT Europe και ECDL)

Όπως σήμερα (19/2) ενημερωθήκαμε από την Data bank computers (Aριδαία) 



...Σύμφωνα με την Απόφαση της υπ’ αρ. 151/10.02.2015 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θέμα 13, «Εισήγηση μη ανανέωσης πιστοποίησης των φορέων χορήγησης πιστοποιητικών
γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ».

Αποφασίσθηκε, η μη ανανέωση της πιστοποίησης των κάτωθι φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ με την επωνυμία:

1. ICT Europe Ανώνυμη Εταιρεία Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού με διακριτικό τίτλο ICT Europe λόγο χρεών προς το ΙΚΑ. Η εταιρεία έκδιδε τα πιστοποιητικά ICT Europe 

2. PeopleCert Ελλάς – Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ανώνυμη Εταιρεία» με διακριτικό τίτλο PeopleCert Ελλάς Α.Ε. λόγο μη εκπλήρωσης υποχρεώσεων παρά την δικαστική απόφαση. H εταιρεία διέθετε στην Ελλάδα τα πιστοποιητικά με τον τίτλο ECDL. 

Διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία ανανέωσης δια αναγγελίας, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 40 της με αριθμό 121929/Η/31.07.2014 (ΦΕΚ 2123/Β΄/01.08.2014) Κ.Υ.Α.. Η σχετική απόφαση στη Δι@υγεια ΕΔΩ

Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ διεγράφησαν οι δύο φορείς και παραμένουν πλέον μόνο οι 9 από τους 11 που είχαν αδειοδοτηθεί. Δείτε τους 9 αναγνωρισμένους φορείς ΕΔΩ.

Έως και σήμερα (19/2/2015) δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική ανακοίνωση από τους παραπάνω φορείς. Είναι αυτονόητο ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις μετά την ως άνω απόφαση είναι άκυρες και τα πιστοποιητικά που θα εκδοθούν δεν θα είναι αποδεκτά από το ΑΣΕΠ.





Πηγή: ΕΣΠΑ-Εργασία

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *