Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αρωμα νεολαίας στη Βουλή: Αυτοί είναι οι 30άρηδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μπαράζ αλλαγών καταγράφεται στη Βουλή που προέκυψε μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και πέραν του ότι η πλειοψηφία ανήκει για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια στην Αριστερά, υπάρχει έντονα το «άρωμα» των νέων σε ηλικία βουλευτών.

Κάποιοι από αυτούς επανεκλέγονται, άλλοι περνούν το κοινοβουλευτικό κατώφλι για πρώτη φορά, ενώ οι πιο πολλοί εκπρόσωποι της γενιάς των λεγόμενων τριαντάρηδων προέρχονται αδιαμφισβήτητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας εμφανώς το ηλιακό μέσο όρο.

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου που κατάφερε να έρθει δεύτερη σε σταυρούς, δεν έχει «πατήσει» καν τα 40 και αναμένεται να προταθεί για το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Βουλής.

Στην εξίσου δύσκολη Α’ Αθήνας την τρίτη θέση πήρε ο 34χρονος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που είναι και ο νεότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη Μεταπολίτευση.

Στη Β΄ Αθήνας εξελέγη ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς, ο οποίος μόλις στα 39 του χρόνια έχει αναλάβει υπουργός επικρατείας. Νέο «αίμα» και στη Β’ Πειραιά, αφού η 37χρονη Νίνα Κασιμάτη ήρθε δεύτερη στη κατάταξη της σταυροδοσίας, μετά τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και νυν υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην ηλιακή ομάδα των τριαντάρηδων ανήκουν και πολλοί βουλευτές της περιφέρειας που κατάφεραν να ανανεώσουν την κοινοβουλευτική τους θητεία. Πρόκειται για τους: Κώστα Μπάρκα( Πρέβεζα), Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδα), Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (Καστοριά), Ηρώ Διώτη (Λάρισα), Αλέξανδρο Μεικόπουλο (Μαγνησία), Παναγιώτα Δριτσέλη (Τρίκαλα).



Νεότερη όλων όμως, είναι η μόλις 29 ετών Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου που εξελέγη για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία. Με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο έχει θητεύσει στη νεολαία του Συνασπισμού, και όπως λέει το βιογραφικό της, ήταν παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα των τελευταίων ετών. Στα βουλευτικά έδρανα βρίσκονται επίσης η 33χρονη φιλόλογος Ελένη Ψαρρέα , ο 37χρονος πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας. Στη Θεσπρωτία ο μόλις 30 χρόνων Μάριος Κάτσης- επίσης μέλος της νεολαίας ΣΥΝ-, στον Έβρο η 32χρονη δημοσιογράφος Νατάσα Γακρά και στην Ξάνθη ο 30χρονος Στάθης Γιαννακίδης.

Δανάη Τζήκα (Μαγνησίας)



Ελένη Ψαρρέα (Μεσσηνία)



Μάριος Κατσής (Θεσπρωτία)



Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνία)



Νατάσα Γκάρα (Εβρος)





ΠΗΓΗ: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *