Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στη Γερμανία, το Ράιχ άρχισε να λογοκρίνει τον Τύπο (Σαν σήμερα 6/2)

1994 την παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσε η έκρηξη οβίδας στην κεντρική αγορά στο Σαράγεβο της Βοσνίας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 68 αμάχων.


1964 η Κούβα μπλόκαρε την τροφοδοσία νερού στην αμερικανική ναυτική βάση του Γκουαντάναμο ως αντίποινα για τη σύλληψη τεσσάρων κουβανικών αλιευτικών από τις ΗΠΑ.

1927 σε ηλικία μόλις 10 ετών, το παιδί-θαύμα Γεχούντι Μενουχίν ξεσήκωνε τα πλήθη με το βιολί του. Γεννημένος στην Αμερική από Ρωσοεβραίους γονείς, ξεκίνησε να σπουδάζει βιολί σε ηλικία 4 χρόνων, ενώ σε ηλικία μόλις 7 χρόνων είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στο Κονσέρτο για βιολί του Μέντελσον.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 6/2
1945 Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bob Marley (Robert Nesta Marley 1945-1981) γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό με το όνομα Nine Mile στη Τζαμάικα. Υπήρξε ο άνθρωπος που έκανε την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974. Μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley & The Wailers. Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. το μετάλλιο Peace Medal of the Third World. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για τη συνολική του προσφορά στη μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Redemption Song" κ.α.

1962 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, ιδρυτικό μέλος των Guns N' RosesAxl Rose (William Bruce Rose, Jr.) γεννήθηκε στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα. Από το 1985 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει συνολικά επτά άλμπουμ με το συγκρότημα (τέσσερα στούντιο), με πωλήσεις που ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει κερδίσει τέσσερα American Music Awards, τέσσερα MTV Video Music Awards και δύο World Music Awards. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Welcome to the Jungle", "Sweet Child o' Mine", "Paradise City", "You Could Be Mine", "Don't Cry", "November Rain" κ.α.

Αθλητισμός 6/2
6/2/2009    Πεθαίνει μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 62 ετών, ο Νίκος Φλώρος, ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς φωτορεπόρτερ

6/2/2001    Οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Άρη αρνούνται να κατέβουν στην Αθήνα για τον αγώνα με το Μαρούσι στο πλαίσιο του Κυπέλλου Σαπόρτα λόγω μη καταβολής χρημάτων από τη διοίκηση του συλλόγου και η ομάδα μηδενίζεται

6/2/2000    Η Αμερικάνικη ομάδα (Joey Woody, Karl Paranya, Rich Kenah, Davis Krummenager) με χρόνο 7:13.94 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στην σκυταλοδρομία 4x800μ σε μήτινγκ στη Βοστόνη. Το ρεκόρ ανήκε στην Σοβιετική ομάδα με χρόνο 7:17.08
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *