Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Σαν σήμερα 7/4)

1994 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το εμπάργκο κατά των Σκοπίων, παρά το γεγονός ότι αναμενόταν η έναρξη νέων
διαμεσολαβητικών προσπαθειών.

1954 στη Γαλλία, ο Ντε Γκολ πήρε για άλλη μια φορά θέση εναντίον της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Αμυνας.

1945 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη βούλιαξαν το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ιαπωνίας, το "Yamato".







Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 7/4

1915 Η Αμερικανίδα jazz τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η μεγάλη κυρία της jazz Billie Holiday (Elinore Harris 1915-1959) γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνιας. Κατά την διάρκεια της καριέρας της ηχογράφησε περισσότερους από εκατό δίσκους και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της jazz όπως οι Count Basie και Duke Ellington. Το φιλμ του 1972 με τίτλο "Lady Sings the Blues" είναι βασισμένο στην ζωή της. Το 1987 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική της προσφορά στη μουσική. Τρεις από τις ηχογραφήσεις της, τα τραγούδια "Strange Fruit" (1939), "God Bless the Child" (1941) και "Lover Man (Oh, Where Can You Be?)" (1945), κέρδισαν τον τιμητικό τίτλο Grammy Hall of Fame Award. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

1920 Ο δημοφιλέστερος Ινδός μουσικός Ravi Shankar (Robindro Shaunkor Chowdhury 1920-2012) γεννήθηκε στο Βαρανάσι της  Ινδίας. Θεωρείται ο σημαντικότερος μουσικός του ινδικού μουσικού οργάνου sitar. Την δεκαετία του '50 άρχισε να περιοδεύει στην Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις Ινδικής παραδοσιακής μουσικής. Την δεκαετία του '60 συνεργάστηκε επίσης με τον George Harrison των The Beatles. Ο Shankar αφομοίωσε αρκετά δυτικά στοιχεία στην μουσική του και δεν σταμάτησε ποτέ να περιοδεύει τον κόσμο, διαφημίζοντας την Ινδική κουλτούρα και πολιτισμό. Το 1999 τιμήθηκε από την κυβέρνηση της χώρας του, με το σημαντικότερο τίτλο που μπορεί να δοθεί σε πολίτη, Bharat Ratna. Κατά την διάρκεια της καριέρας του κέρδισε τρία βραβεία Grammy. Είναι πατέρας της jazz τραγουδίστρια και τραγουδοποιού Norah Jones.



Αθλητισμός 7/4
7/4/2011 Πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 67 ετών ο Γιώργος Μοσχούς, ο επονομαζόμενος “Γιωργάρας”, οδηγός παγκοσμίου επιπέδου, ένας από τους ταχύτερους και πιο αγαπητούς στο κοινό, οδηγούς στην ιστορία των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου. Υπήρξε πρώτος Έλληνας στη γενική κατάταξη του Ράλλι Ακρόπολις το 1981, 1982, 1984, και 1985 με συνοδηγό κυρίως τον Αλέξη Κωνσταντακάτο, οδηγώντας Nissan, ενώ παλαιότερα έτρεχε με Alfa Romeo, όπως το 1975 με συνοδηγό τον Άρη Σταθάκη (7ος) και το 1976 με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη (4ος).

7/4/2010 Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού κερδίζει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στο κολυμβητήριο του Πειραιά, τα κορίτσια του Κουν Πλασμάγιερ νικούν τη Χάντι Μανσίσκ 17-13 στα πέναλτι (καν. 10-9 / παρ. 13-12) στον δεύτερο τελικό του LEN Trophy και το κατακτούν το κύπελλο, ανατρέποντας την ήττα τους με 13-12 στη Ρωσία.


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *