Τρίτη 7 Απριλίου 2015

IALMOPIA CINEMA: Αφιέρωμα στις ταινίες δράσης που θα προβληθούν προσεχώς στους κινηματογράφους (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ialmopia.gr σας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Μάθετε τα πάντα γύρω από ταινίες όλων των ειδών που πρόκειται να προβληθούν τους επόμενους μήνες στη μεγάλη οθόνη, μέσα από αναλυτικά reviews και trailers.

Αρχίζουμε σήμερα με ένα αφιέρωμα σε ταινίες βασισμένες σε κόμικς ή βιντεοπαιχνίδια που θα προβληθούν το καλοκαίρι του 2015. Θα ακολουθήσουν αφιερώματα και για άλλες κατηγορίες σύντομα. Πάρτε τα....ποπ κορν σας και διαβάστε!



























Το Hollywood ξέρει πως δε γίνεται να περάσετε όλο το καλοκαίρι σας στην παραλία ή σε ένα club στη Χαλκιδική. Για αυτό το λόγο, κάθε μήνας γεμίζει με blockbuster ταινίες για να απολαύσετε, όταν δε χορεύετε σε κάποιο bar ή δεν είστε μπουκωμένοι με λουκουμάδες.

Ποιες ταινίες όμως θα κυκλοφορήσουν το προσεχές καλοκαίρι; Ο φίλος και συνεργάτης του ialmopia.gr, Θεόφιλος Παπαδόπουλος, έχει το απόλυτο ''σκονάκι'' για όλους εσάς τους φανατικούς των μεγάλων παραγωγών της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Διαβάστε ποιες ταινίες δράσης, κυρίως βασισμένες σε επιτυχημένα κόμικς ή video games, θα προβληθούν το επόμενο πεντάμηνο στους κινηματογράφους



Avengers: Age of Ultron

Πρεμιέρα: 1 Μαΐου

Αν δεν έχετε ζήσει σε σπηλιά τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα ξέρετε πως τα Marvel Studios έχουν βγάλει από το ράφι κάθε αναγνωρίσιμο super hero που έχουν στο δυναμικό τους και τον έχουν γυαλίσει σαν τα ασημικά. Το 2015 δε θα είναι εξαίρεση και ξεκινούν το καλοκαίρι με το Avengers: Age of Ultron. Στις 30 Απριλίου, ο Iron Man, ο Thor, ο Captain America, ο Hulk, ο Hawkeye και η Black Widow θα αντιμετωπίσουν τον κλασσικό εχθρό των Avengers, τον Ultron, τη φωνή του οποίου δανείζει ο βετεράνος ηθοποιός James Spader. Οι “δυνατότεροι ήρωες της Γης” θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την επιτυχία της πρώτης ταινίας “Avengers” του 2012. Η Marvel ελπίζει να διατηρήσει την κυριαρχία της στις σκοτεινές αίθουσες, προσφέροντας στους θαυμαστές της περισσότερο δράση και special effects, αλλά και εισάγοντας τους στο lore των comics, ελπίζοντας πως ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί comic fans θα κατακλύσουν τις αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η Marvel θα ανανεώσει τα πρόσωπα, εισάγοντας μερικούς αγαπημένους ήρωες από τα comic books, όπως τους Scarlet Witch, Quicksilver και Vision. Τα super geeks μπορεί να ενθουσιαστούν παρακολουθώντας το παρακάτω trailer που μας δίνει μια πρώτη ματιά από την anti-Hulk στολή που φοράει ο Tony Stark. Η ταινία Avengers: Age of Ultron είναι σεναρίου και σκηνοθεσίας του Joss Whedon.




Mad Max: Fury Road

Πρεμιέρα: 14 Μαΐου

Σας αρέσουν τα αυτοκίνητα; Ονειρεύεστε να οδηγείτε στο δρόμο χωρίς κανόνες; Το όνειρο σας περιλαμβάνει post-apocalyptic συμμορίες, εκρήξεις και ανεμοστρόβιλους στην έρημο; Αν ναι, το καλοκαίρι του 2015 θα μετατρέψει το όνειρο σε εφιάλτη. Ετοιμαστείτε για το Mad Max: Fury Road. Τοποθετημένο σε μια μελλοντική wasteland, ο Tom Hardy θα υποδυθεί το χαρακτήρα του τίτλου και θα πλαισιωθεί από τη νικήτρια των Oscar, Charlize Theron ως η Imperator Furiosa. Η σκηνοθεσία είναι του George Miller. Σιγουρευτείτε πως η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας ισχύει και παρακολουθήστε το trailer της ταινίας.




Jurassic World

Πρεμιέρα: 12 Ιουνίου

Το Hollywood συνεχίζει να παίρνει παλιές ταινίες και να τις κάνει μοντέρνες εμπειρίες. Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται 22 χρόνια μετά το αρχικό Jurassic Park στο νησί Nublar, το οποίο είναι πλέον εν μέρει ένα πάρκο αναψυχής γεμάτο με προϊστορικά πλάσματα και οικογένειες και το άλλο μισό ένα εργαστήριο γενετικών πειραμάτων για τη δημιουργία υβριδίων δεινοσαύρων. Τι θα μπορούσε άραγε να πάει στραβά; Οι πιο ψυλλιασμένοι καταλαβαίνουν που οδηγείται η ιστορία και πως μερικοί από τους επισκέπτες του πάρκου θα γίνουν γεύμα προϊστορικών θηρίων. Πρωταγωνιστεί ο Chris Pratt από το Guardians of the Galaxy και μαζί του βρίσκεται ο Bryce Dallas Howard, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Colin Treverrow.




Terminator: Genisys

Πρεμιέρα: 1η Ιουλίου

Η εξαιρετική σειρά Sci-Fi ταινιών The Terminator, ξεκίνησε το 1984 με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger και σκηνοθεσία του James Cameron. Η συνέχεια με το Terminator 2: Judgement Day ήταν επίσης αξιόλογη προσθήκη στην εξέλιξη του story, αλλά οι επόμενες ταινίες απέτυχαν να ενθουσιάσουν τους θεατές ή να προσφέρουν κάποιο σημαντικό κομμάτι στο μύθο του Terminator. Το Terminator: Genisys υπόσχεται να το αλλάξει αυτό και με ένα “reboot” θα μας πάει πίσω στην αρχή, επανασυστήνοντας μας τους αρχικούς χαρακτήρες, χωρίς όμως να μας κάνει να βαρεθούμε, αφού προστέθηκε μια διαφορετική τροπή στην αρχική ιστορία. Οι φανατικοί του τίτλου θα καταλάβουν τη διαφορά απλά παρακολουθώντας το trailer. Ο Arnold επιστρέφει και συναντιέται με το ανερχόμενο αστέρι Emilia Clark (χωρίς τους δράκους της), η οποία υποδύεται το ρόλο της Sarah Conor, ενώ το ρόλο του Kyle Reese αναλαμβάνει ο Jai Courtney. Αν αυτό το reboot αποδειχθεί επιτυχημένο, να περιμένετε πως θα ακολουθήσουν και άλλες ταινίες.




Ant-Man

17 Ιουλίου

Τα Marvel Studios πήραν το ρίσκο και ετοιμάζουν για τη μεγάλη οθόνη ένα λιγότερο γνωστό ήρωα από τα comic books. Ο Ant-Man εισέρχεται στο σύμπαν της Marvel με πρωταγωνιστή τον Paul Rudd. Οπλισμένος με μια στολή που τον κάνει μικρότερο σε μέγεθος, αλλά με κάποιο τρόπο του προσφέρει υπεράνθρωπη δύναμη, ο Ant-Man θα τα βάλει με τους εχθρούς του σε μικροσκοπικό επίπεδο. Προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα teaser trailer και οι πληροφορίες είναι ελάχιστες ως προς το πώς αυτή η ταινία θα συνδεθεί με το υπόλοιπο story των άλλων τίτλων της Marvel. Κάτι τέτοιο όμως σίγουρα θα συμβεί, αφού στα comics, ο Ant-Man σχετίζεται με τους Avengers. Τα μικρά πράγματα μερικές φορές κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις και η Marvel δε μας έχει δώσει λόγο για να αμφισβητήσουμε τη νέα ταινία. Η πρόβλεψη μου είναι πως αυτός ο μικρός ήρωας θα γίνει τεράστια επιτυχία στο box office.




Fantastic Four

7 Αυγούστου

Όπως αναφέραμε και πριν, το Hollywood θα βασιστεί πολύ στο “reboot” ταινιών. Ωστόσο φαίνεται πως στρέφεται και στην διαφορετική εκδοχή παλαιότερων τίτλων. Αυτό θα συμβεί με τη νέα ταινία Fantastic Four από την 20th Century Fox. Η αρχική ιστορία θα αλλάξει και αυτό αποτελεί ένα ρίσκο για τους παραγωγούς. Αν πετύχει, μπορούμε να περιμένουμε τους F4 να ξεκινήσουν μια νέα σειρά ταινιών, οπότε οι fans θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για τη μοίρα της ομάδας, περισσότερο από κάθε “κακό” που θα εισάγει η ταινία (τα λεφτά μας στον Dr. Doom). Ένα cast με νέους ηθοποιούς ίσως να βοηθήσει, με τον Miles Teller ως Mr. Fantastic, την Kate Mara ως Invisible Woman, τον Jamie Bell ως The Thing και τον Michael B. Jordan να αναφλέγεται ως The Human Torch. Η ταινία είναι σκηνοθεσίας του Josh Trank.




Hitman: Agent 47

28 Αυγούστου

Μια πολυαναμενόμενη ταινία για τους gamers είναι η Hitman: Agent 47. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως το trailer που ακολουθεί, έχει πιάσει τον παλμό των fan boys και η ταινία αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία την έκδοση του 2007. Ο σκηνοθέτης Aleksander Bach, έχει βαλθεί να μας μάθει όλες τις τεχνικές ενός εκτελεστή και ο Rupert Friend θα πρωταγωνιστήσει σε αυτό το ρόλο, με τη βοήθεια του Zachary Quinto (ο πρόσφατος Spock του Star Trek) και της Hannah Ware. Αν η ταινία είναι τόσο καλή όσο το trailer, τότε μάλλον το Hitman: Agent 47 θα σαρώσει στο box office.






Επιμέλεια αφιερώματος: Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ialmopia.gr

3 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *