Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Ποιοι θα πληρώσουν τον νέο ΕΝΦΙΑ

Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ θα δουν το 2018 όσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία που βρίσκεται σε παραθαλάσσια μέρη, είτε πρόκειται για περιοχές κοντά στα αστικά κέντρα, είτε στη νησιωτική Ελλάδα, εξαιτίας των νέων αντικειμενικών που θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Μάρτιο.


Αλλαγές όμως θα διαπιστώσουν και κάτοικοι των περιοχών όπου η αντικειμενική αξία βρίσκεται στο κατώτατο όριο των 450 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, καθώς η Συντονιστική Επιτροπή Αξιών σχεδιάζει να ανεβάσει το κατώτατο όριο στα 650 ευρώ.

Για το λόγο αυτό χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά κυρίως στην Επαρχία θα δουν το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ «φουσκωμένο».

Ακόμη όπως φαίνεται οι αυξήσεις στις νέες αντικειμενικές αξίες μπορεί να αφορούν όχι ολόκληρες περιοχές αλλά ζώνες για το λόγο αυτό θα υπάρξει αύξηση των ζωνών σε 13.000 από 10.000 που είναι σήμερα.
Τι θα συμβεί με τα νησιά εκτός σχεδίου

Τη μεγαλύτερη αύξηση έως και 30% στους συντελεστές των νέων αντικειμενικών αξιών που θα φανούν στο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ θα υποστούν τα ακίνητα που βρίσκονται σε παραλιακές περιοχές και αυτό διότι ανήκουν στην κατηγορία των «φιλέτων».

Μάλιστα η «ψαλίδα» θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη μεταξύ των αντικειμενικών αξιών και των εμπορικών αξιών και μπορεί να αγγίζει σε διαφορά έως και το 30%.

Μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν όσοι διαθέτουν ακίνητα στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, όπως στην Μύκονο, τη Σαντορίνη, ακόμη στην Κρήτη όπου υπάρχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία 500 ευρώ καθώς και στα περισσότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους όπως στη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, ενώ το ίδιο φαίνεται πως θα ισχύσει και για τη Χαλκιδική.
Πηγή: Εφημερίδα Real News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *