Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Γιατρός προειδοποιεί τις γυναίκες να μην ουρούν πριν από το σεξ

Γιατί δεν πρέπει να ουρείτε πριν από το σεξ όσο κι αν νιώθετε την ανάγκη;

Σε κάθε άρθρο σχετικό με σεξουαλική υγεία διαβάζουμε ότι η ούρηση πριν και μετά το σεξ επιβάλλεται αν θέλουμε να αποφύγουμε τυχόν λοιμώξεις. Η κατάσταση όμως, απ' ότι φαίνεται είναι «Stop the press».

Ενας αμερικανός ουρολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη αλλάζει τα δεδομένα και υποστηρίζει πως, αντιθέτως με όσα πιστεύαμε, οι γυναίκες δεν πρέπει να ουρούν πριν από το σεξ.

Ο David Kaufman εξηγεί ότι η ιδέα οι γυναίκες να ουρούν πριν από το σεξ (όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα) είναι μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις. «Με αυτό τον τρόπο όχι απλώς δεν προστατεύεστε, αλλά αυξάνετε τις πιθανότητες να εκτεθείτε στην ουρολοίμωξη», ισχυρίζεται. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Yahoo News «αυτό το λάθος είναι η Νο1 αιτία της ουρολογικής λοίμωξης που είναι γνωστή και ως "honeymoon cystitis"» εννοώντας την κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος, ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται μετά από πολύ συχνό σεξ. Πώς το δικαιολογεί λοιπόν;

Αρχικά, γενικά μιλώντας, οι γυναίκες, λόγω της ανατομίας του αιδοίου είναι πολύ πιο ευάλωτες και επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις σε σχέση με τους άντρες. Η γυναικεία ουρήθρα βρίσκεται πολύ κοντά στον κόλπο και στον πρωκτό, κάτι που κάνει πολύ πιο εύκολο βακτήρια από αυτές τις δύο περιοχές να μεταφερθούν προς αυτήν. Τώρα, σύμφωνα με τον Δρ. Kaufman, κρατώντας τα ούρα, η κύστη γεμίζει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα υγρό «στρώμα» που προστατεύει την ουρήθρα από οποιαδήποτε βακτήρια είναι πιθανό να την προσβάλλουν. Χωρίς ούρα στην κύστη σας, τα βακτήρια έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ουρήθρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αμερικής, η χρήση διαφράγματος ως μέσο αντισύλληψης μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο το ρίσκο να υποστείτε κάποια ουρολοίμωξη αφου το διαάφραγμα μποερί να πιέζει την κύστη και να την εμποδίζει να αδειάσει πλήρως κατά την ούρηση. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που παθαίνουν συχνά ουρολοιμώξεις, σας έχουμε μερικές επιπλέον συμβουλές.


1. Αποφύγετε τη χρήση προιόντων καθαρισμού (αφρόλουτρα, σαπούνια ή ταλκ) που έχουν άρωμα, γύρω και μέσα στην ευαίσθητη περιοχή.

2. Μην κρατάτε τα ούρα σας και πάντα να φροντίζετε να αδειάζετε πλήρως την κύστη σας.

3. Να πίνετε πολύ νερό.

4. Να σκουπίζεστε πάντα με κατεύθυνση από μπροστά προς τα πίσω.

5. Να ουρείτε μετά το σεξ.

6. Να επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα αντί για συνθετικά και επίσης να αποφεύγετε τα στενά τζιν και παντελόνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *