Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

"Βαθιά τραυματισμένες οι τοπικές κοινωνίες"

Βρισκόμαστε στον απόηχο των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη Bεγορίτιδα κατά την άφιξη μεταναστών. 
 
Γεγονότα που καμία σχέση δεν έχουν με την ιστορία τον πολιτισμό και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της περιοχής μας. Γεγονότα που πίσω τους άφησαν συνδημότες μας χτυπημένους, ξενοδοχεία κατεστραμμένα, προσφυγές στη δικαιοσύνη και τελικά βαθιά τραυματισμένες τοπικές κοινωνίες που δύσκολα θα ξαναβρούν το βηματισμό τους.

Όλα αυτά υποκινημένα από μια μικρή ακραία μειοψηφία ενισχυμένη από ξενόφερτα στοιχεία η οποία δυστυχώς χαρακτήρισε το πλήθος των συγκεντρωμένων κατοίκων . Γιατί το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο για όποιον πολίτη εκφράζει την αγωνία του.

Σε μία από τις χειρότερες περιόδους αβεβαιότητας που διανύει η χώρα μας το μεταναστευτικό αποτελεί μείζον ζήτημα και δημιουργεί εύλογες αγωνίες τις οποίες η οποιαδήποτε δημοτική παράταξη πρέπει να έχει σε προτεραιότητα αφού γι αυτές επιλέχθηκε από τους πολίτες. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας αποπροσανατολίζει από την πηγή του προβλήματος που σίγουρα δεν είναι γυναικόπαιδα αλλά η κεντρική πολιτική πάνω στο ζήτημα.

Δυστυχώς για όλους μας, ο Δήμος μας είναι παντελώς απροετοίμαστος να υποδεχτεί το πλήθος αυτών των ανθρώπων που τους περιφέρουν ανά την επικράτεια σαν επικίνδυνο φορτίο που θέλουν να απαλλαγούν από αυτό. Ειδικότερα όταν αυτό συμβαίνει με μυστικότητα, χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής και μέσα στην άγρια νύχτα, δημιουργώντας κλίμα τρόμου και ανησυχίας σε πολίτες, πολίτες που βρίσκονται περιορισμένοι λόγω της πανδημίας στα σπίτια τους ήδη εδώ και 6 εβδομάδες.

Τα θέματα ασφάλειας λύνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και επιμελούς σχεδιασμού. Ο Δήμαρχος που αποτελεί στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης και διαφήμιζε τις υψηλές γνωριμίες και επαφές του, υποσχόταν ότι δεν θα ξαναέρθουν μετανάστες στο Δήμο μας.

Η απαξίωσή του από την κυβέρνηση, αφού όπως ισχυρίζεται δεν ενημερώθηκε, καταδεικνύει το πολιτικό του μέγεθος.

Η άγνοια που επικαλείται, αυτή τη φορά για την μεταφορά μεταναστών στην περιοχής μας, είναι μια νέα συγκάλυψη προκειμένου να καπηλευτεί τη δυσαρέσκεια και την ταλαιπωρία των κατοίκων για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά θέμα. Μόνο που καλό θα ήταν, ο επικεφαλής του Δήμου μας να σταματήσει να είναι σχολιαστής και να αναλάβει δράση.

Πως άλλωστε θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις απειλές ότι αν δεν τον επέλεγαν οι πολίτες ο τόπος θα γέμιζε μετανάστες; Πως θα αντιμετώπιζε τις συνέπειες του ακραίου και διχαστικού πολιτικού λόγου που χρησιμοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια για την πολιτική του επιβίωση; Θεώρησε ότι η τακτική «ανεβάζω πανό χωρίς να κλείσω το Δημαρχείο» θα αποπροσανατόλιζε γι ακόμα μία φορά. Έτσι μέσα από ανεύθυνες αναρτήσεις στο διαδίκτυο υποκίνησε ουσιαστικά τα επερχόμενα γεγονότα;

Τελικά οι αντιδράσεις από τι εξαρτώνται κύριε Δήμαρχε; Από τον τόπο που θα πάνε οι μετανάστες; από το ποια απόχρωση είναι ο ιδιοκτήτης; ή από το ίδιο το πρόβλημα;

Η ανευθυνότητα και οι λανθασμένες κινήσεις θα μας φέρουν σε δεινή διαπραγματευτική θέση όταν θα παρουσιαστεί μπροστά μας το πραγματικό πρόβλημα που θα είναι η δημιουργία κέντρων συγκέντρωσης μεταναστών.


ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *