Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Εντάξεις έργων Δήμου Σκύδρας στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας (27-4-2020) αποδέχθηκε τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και προχώρησε στην αντίστοιχη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2020 για τα εξής:

1.Την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σκύδρας.

2.Την κατασκευή – επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Σκύδρας.

Μετά τις παραπάνω θετικές εξελίξεις η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου επισημαίνει:

Με τις εντάξεις και τις διασφαλισμένες πιστώσεις προχωράμε, στην πρώτη περίπτωση, στην ενίσχυση της πυρασφάλειας και της πυροπροστασίας των σχολικών μας μονάδων σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις πιστοποιήσεις της πολιτείας προϋπολογισμού 143.220€, του προϋπολογισμού της εκπόνησης μελέτης που αδικαιολόγητα και ανεύθυνα δεν ψήφισαν μέλη της αντιπολίτευσης: να σημειωθεί ότι οι τιμές και τα κόστη ορίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, οπότε αφήνουμε πίσω τις μικρότητες ορισμένων.

Στη δεύτερη περίπτωση στον τομέα του αθλητισμού, όπως από τις αρχές Μαρτίου ανακοίνωσα στην προσωπική μου σελίδα, ο Δήμος μας προχωράει στην υλοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευής στο στίβο του γηπέδου Σκύδρας (κατασκευή ταρτάν για πρώτη φορά στο Δήμο Σκύδρας) καθώς κι αντικατάσταση κουφωμάτων στο κλειστό γυμναστήριο, προϋπολογισμού 531.712, 92€€. Παράλληλα, ο Δήμος μας προχωράει στο έργο της προσθήκης στεγάστρου στις κερκίδες του γηπέδου της Κοινότητας Μαυροβουνίου, προϋπολογισμού 88.044,35.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συντονισμένης δράσης και διεκδίκησης του Δήμου μας με τεκμηριωμένες προτάσεις κι ανάλογες συναντήσεις μας στην Αθήνα.

τόσο με τον τωρινό Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο όσο και με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Η τοποθέτηση ταρτάν και οι νέες εργασίες στο κλειστό θα έχουν ως αποτέλεσμα την απόδοση στους συνδημότες μας ενός σύγχρονου κι ολοκληρωμένου κλειστού κι ανοιχτού Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, καθώς είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την τοποθέτηση χλοοτάπητα, ενώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι υλοποιήθηκε τόσο η εγκατάσταση προβολέων, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας, όσο και η ανακατασκευή των αποδυτηρίων.

Η νεολαία κι ο αθλητισμός, παρά τις δυσκολίες και τις κάθε είδους αντιξοότητες που εξακολουθούν να ορθώνονται μπροστά μας, θα παραμένουν και θα βρίσκονται ψηλά στο πεδίο του ενδιαφέροντος και του προγραμματικού μας έργου: και συνεχίζουμε!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *