Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γεννήθηκε η ηθοποιός και πολιτικός Μελίνα Μερκούρη (Σαν σήμερα 17/10) - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

1976Η Σουηδική Ακαδημία τιμά με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας τον Οδυσσέα Ελύτη

1977Την ίδια μέρα, νεκροί βρέθηκαν στο κελί τους στις φυλακές Στάμχαϊμ της Γερμανίας τα τρία ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός-RAF Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουν Ένσλιν και Γιαν-Καρλ Ράσπε. Η τέταρτη κρατούμενη Ίρμγκαρντ Μέλερ έφερε βαριά τραύματα από μαχαιριές στο στήθος, αλλά επέζησε. Σύμφωνα με τις αρχές, ο θάνατός τους αποδόθηκε σε αυτοκτονία, άλλες πηγές όμως τον θεώρησαν σκόπιμη εγκληματική ενέργεια από το κράτος και τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Και οι τέσσερις ήταν στον κατάλογο εκείνων των οποίων την απελευθέρωση ζητούσαν οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες.

1920γεννήθηκε η Μελίνα Μερκούρη, ηθοποιός βραβευμένη με διεθνή βραβεία και υπουργός Πολιτισμού όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (1981-1989 και 1993-1994). Παράλληλα, είχε τραγουδήσει μεγάλους Ελληνες συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Βασίλης Τσιτσάνης, ενώ είχε ερμηνεύσει και κορυφαία μουσικά έργα των Κουρτ Βάιλ και Μπέρτολτ Μπρεχτ.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 17/10
 
1968 Ο Τζαμαϊκανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ziggy Marley (David Nesta Marley), γιος των Rita και Bob Marley, γεννήθηκε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Ziggy Marley and the Melody Makers. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν με τον πατέρα του ηχογράφησαν το "Children Playing in the Streets". Μαζί με το συγκρότημα ηχογράφησαν δέκα άλμπουμ και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "True To Myself", "Drive", "People Get Ready", "Tomorrow People" κ.α. Τη δεκαετία του '00 ασχολήθηκε ενεργά με δραστηριότητες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και δημιούργησε την δική του δισκογραφική εταιρία, την Ghetto Youths Crew. Κυκλοφόρησε τρία σόλο στούντιο άλμπουμ, μεταξύ αυτών το "Love Is My Religion" με το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Reggae Album".

1964 Στην πρώτη θέση του Billboard βρίσκεται το τραγούδι "Do Wah Diddy Diddy" του συγκροτήματος Manfred Mann. Είναι μια δημιουργία των Jeff Barry και Ellie Greenwich, και ηχογραφήθηκε πρώτη φορά από τους The Exciters το 1963.

1970 Ο Eric Clapton κυκλοφορεί το single με τίτλο "After Midnight". Το είχε ηχογραφήσει πρώτος ο J. J. Cale το 1966 σε μορφή ντεμο και το 1971 κυκλοφόρησε στο ομότιτλο άλμπουμ  του.
   
     
Αθλητισμός 17/10
 

1989 Για τον β’ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο Ολυμπιακός στη Βιέννη φέρνει ισοπαλία 2-2 με αντίπαλο την Φερστ Βιένα. Στη ρεβάνς (2/11) το Φάληρο είχαμε πάλι ισοπαλία, αλλά με 1-1 και προκρίθηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε περισσότερα εκτός έδρας γκολ
1995 Για τον β’ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η Σεβίλλη νικά στο γήπεδό της τον Ολυμπιακό με 1-0. Στη ρεβάνς (31/10) ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1, αλλά αποκλείστηκε.
1996 Για το Κύπελλο Κυπελλούχων η ΑΕΚ νικά 2-0 την Ολίμπια στη Λουμπλιάνα. Στη ρεβάνς (31/10) νίκησε και πάλι (4-0).

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993.

Τα θέμα της φετινής Ημέρας είναι: «Επιδιώκοντας τους αναπτυξιακούς στόχους της Χιλιετίας: Να βοηθήσουμε τους φτωχότερους από τους φτωχούς».

Ο ΟΗΕ και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας και μας υπενθυμίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας», του φιλόδοξου προγράμματος του ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας στο μισό ως το 2015.

Με βάση έκθεση του ΟΗΕ, ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από τη φτώχεια, ενώ 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.


 Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Στη χώρα μας, το 20% του πληθυσμού απειλείται σήμερα από τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, έναντι 15% που είναι ο μέσος κοινοτικός όρος. Η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι απειλούνται από τη φτώχεια κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι μονογονικές και πολύτεκνες οικογένειες και οι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Ε.Ε, το όριο της φτώχειας ενός μονομελούς νοικοκυριού αντιστοιχεί σε ετήσιο εισόδημα 4.800 ευρώ, ενώ για ένα 4μελές νοικοκυριό ανέρχεται στα 10.800 ευρώ (τιμές 2002).  
 


ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *