Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κεντρική Μακεδονία

Στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έφθασε σήμερα το μεσημέρι η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κεντρική Μακεδονία. Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού Ν. Δεβετζής, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθ. Καρούντζος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Παπάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο Αερολιμενάρχης του Διεθνούς Αερολιμένα «Μακεδονία» Α. Τοπούζας, ο Διοικητής της 113 Πτέρυγας Μάχης Ιω. Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι πολιτειακών, πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, καθώς και Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 
Κατά την υποδοχή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Υποδεχόμαστε με ευλάβεια στην Κεντρική Μακεδονία την Κεφαλή της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή του και, στη συνέχεια, τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, για τον εορτασμό του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου. Η παρουσία του αποδεικνύει το προσωπικό ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη Μακεδονία, όπου έχουμε την τιμή και τη χαρά να τον υποδεχθούμε και να τον φιλοξενήσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ιδιαίτερη χαρά αποτελεί για μας η επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα συγκληθεί εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πανηγυρική συνεδρίαση προς τιμήν του, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, στις 7.30 το απόγευμα».
 
πηγη:edessanews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *