Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μόσχα: Δολοφονία-αντεκδίκηση ουζμπέκου μετανάστη


Η δολοφονία του 25χρονου ρώσου Γεγκόρ Τσερμπάκοφ, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στη συνοικία Μπιριουλέβο, στη νότια Μόσχα, όπου ζουν πολλοί μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές χώρες της Κεντρικής Ασία και του Καυκάσου, δεν πυροδότησε μόνο τις χειρότερες εθνικιστικές ταραχές που έχουν σημειωθεί στη ρωσική πρωτεύουσα τα τελευταία τρία χρόνια: το πρωί της Πέμπτης, ένας μετανάστης βρέθηκε μαχαιρωμένος θανάσιμα, σε μια δολοφονία αντεκδίκησης όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Την Τετάρτη, πριν η Αστυνομία να ανακοινώσει τη σύλληψη του Ορχάν Ζεϊνάλοφ, που κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν και ήταν από την αρχή ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας του Τσερμπάκοφ, ομάδες Ρώσων αναζητούσαν στους δρόμους του Μπιριουλέβο άνδρες με καταγωγή από τον Καύκασο, που ταίριαζαν με την περιγραφή του δολοφόνου, αποφασισμένοι για εκδίκηση!

«Προειδοποιήσαμε τους μετανάστες να προσέχουν τους εθνικιστές και τώρα βρέθηκε η σορός ενός Ουζμπέκου», κατήγγειλε ο Μουχάμαντ Αμίν Μαντζούμντερ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Μεταναστών Ρωσίας, δίνοντας τον τόνο του προβλήματος που ανησυχεί σοβαρά τη ρωσική κυβέρνηση. 



Πηγή: tanea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *